avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare chirias dupa terminare intelegere scrisa
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare chirias dupa terminare intelegere scrisa

Buna seara! In 2013 am inchiriat ap unei persoane, acceptand ca aceasta sa locuiasca acolo impreuna cu fosta sotie si fiul lor (minor). Aceasta s-a facut in baza unei intelegeri scrise si se incheia la data de 26.06.2015. Persoana cu care am facut intelegerea scrisa si-a achitat, la zi, cheltuielile aferente traiului la bloc si a parasit apartamentul. Fosta lui sotie refuza sa parasesca apartamentul pe motiv ca nu are unde se duce cu copilul (are mama la tara la 20 km de oras) si ca pleaca doar daca fostul sot ii asigura alta locuinta. Ea a schimbat yala si nu pot intra in locuinta. Cum pot sa o evacuez din locuinta mea. Precizez ca refuza sa plateasca si utilitatile, spunand ca este de datoria fostului sot (ea are custodie totala), ceea ce acesta refuza sa faca.
Cel mai recent răspuns: kalinka , utilizator 11:50, 7 August 2015
Singura varianta legala este evacuarea prin instantanta aveti la indemana procedura prevazuta la art 1033-1048 NCPC sau procedura prevazuta de dreptul comun.Contactati un avocat pt a afla mai multe amanunte privind durata,costuri etc.Nu va sfatuiesc sa incercati o ,,haiducie '' de genul evacuarii cu forta,intratul peste chiriasi in casa ,este posibil sa va treziti cu plangeri penale formulate impotriva dvs.
Nici eu nu vreau sa actionez in stilul "haiducie". Am intrebat un avocat si am inteles ca poate dura pana la sfarsitul anului sa primesc de la Procuratura o decizie privind evacuarea silita. Timp in care se aduna datorii la utilitati, etc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
kalinka, utilizator
Sunteți sigură că ați întrebat un avocat? Ce treabă are Procuratura?
Nu trebuie decât să faceți urgent o cerere de predare silită imobil și evacuare persoane care locuiesc fără drept în imobil către executorul judecătoresc. Nu este nevoie de o acțiune în Instanță.

Succes!
Da, am intrebat un avocat. Chiar acesta a solicitat sa fie trimisa somatie celei care nu vrea sa paraseasca apartamentul. Respectiva nu a dat curs somatiei, iar avocatul a spus ca trebuie actionata in instanta, dar ca poate dura chiar si pana la sfarsitul anului solutionarea. Multumesc mult pentru solutia data de dv. Eu locuiesc in sudul tarii, iar apartamentul despre care vorbim este in nordul tarii. Pot trimite cererea de evacuare silita in plic cu confirmare de primire sau trebuie depusa personal? Pot face acest lucru fara intermediari (ex: avocat)?
Nu aveți nevoie de avocat. Da, puteți trimite părin plic cererea. Cîutați în prealabil un executor din orașul respectiv și stabiliți telefonic cum îi trimiteți cererea.

Alte discuții în legătură

Refuz parasire locuinta pmanole pmanole Buna ziua, Am o persoana caruia i-am dat sa aiba grija de o garsoniera...aceasta fiind in alta localitate fata de cea de domiciliu. Problema e urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias rau platnic eliza100 eliza100 Evacuare chirias rau platnic : Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am o garsoniera si stau 2 persoane care nu mai vor sa plece. Nu au nicio forma legală. Am ... (vezi toată discuția)
Despre evacuare din imobil si interdictie fata de sot. gabi1ro gabi1ro Buna.De buna voie eu propietarul unui imobil am lasat sa locuiasca o perioada de timp scurt, un cuplu din partea sotului meu fara a pretinde chirie insa ... (vezi toată discuția)