avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despre evacuare din imobil si interdictie fata de sot.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Despre evacuare din imobil si interdictie fata de sot.

Buna.De buna voie eu propietarul unui imobil am lasat sa locuiasca o perioada de timp scurt, un cuplu din partea sotului meu fara a pretinde chirie insa cerand sa plateasca cheltuielile de intretinere,lucru care nu l au respectat.Acum ca nu mai sunt in relatii bune cu sotul si suntem pe cale de a inainta divort,am decis sa locuiesc in propiul meu omobil impreuna cu copilul meu minor care are 2 ani. Imobil dobandit de la parintii mei inaintea casatoriei.Insa cuplu refuza sa paraseasca imobilul santajandu ma cu tot felul de amenintari prin forta sotului meu.Eu fiind singura nu pot face fata pentru a elibera imobilul.Intrebarea este daca ma puteti ajuta cu sfaturi ce pot face si daca e posibil sa mi transmite ti o cerere tip model de evacuare a acestui cuplu din imobilul meu. Fata de sotul meu fiind o persoana foarte violenta as dorii sa am posibilitatea pana la desfacerea casatoriei dobandite in Instanta,daca e posibil sa cer un ordin de interdictie mai ales ca eu sunt acea persoana-mama, care educa si creste copilul de 2 ani si in prezent sunt amenintata chiar si cu moartea si alte violente din partea sotului.Va rog sa ma ajutati cat si cu un model de cerere privind interdictia fata de sotul meu pana la defacerea casatoriei.Va multumesc cu stima. (Din partea lui Adela)
Fata de cuplul care ocupa in mod abuziv locuinta dvs. formulati actiune in evacuare.
Actiunea o depuneti la judecatoria in circumscriptia caruia se afla imobilul.
Aplicati procedura speciala, de evacuare prevazuta de 1033 - 1048 din noul cod procedura civila.
Art. 1033
Domeniu de aplicare
(1) Dispoziţiile prezentului titlu se aplică în litigiile privind evacuarea din imobilele folosite sau, după caz, ocupate fără drept de către foştii locatari sau alte persoane.
(2) În sensul prezentului titlu, termenii de mai jos au următorul înţeles:
a) locaţiune - orice locaţiune scrisă sau verbală, incluzând şi sublocaţiunea;
b) locatar - locatarul principal, chiriaş sau arendaş, sublocatarul sau un cesionar al locatarului, indiferent dacă persoana care solicită evacuarea este locatorul sau sublocatorul ori dobânditorul imobilului;
c) locator - locatorul principal, sublocatorul, cesionarul şi dobânditorul imobilului;
d) imobil - construcţia, terenul cu sau fără construcţii, împreună cu accesoriile acestora;
e) ocupantul - oricare persoană, alta decât proprietarul sau locatarul, care ocupă în fapt imobilul cu sau fără permisiunea ori îngăduinţa proprietarului;
f) proprietar - titularul dreptului de proprietate asupra imobilului, inclusiv locatarul.

Iar:
Fata de sotul violent formulati o actiune de interdictie de a se mai apropia de dvs. (eventual si de copil) , numita „ordin de protectie”, la o distanta mai mica de 500 de metri.
aici aveti un model:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să închei o relație de concubinaj. cum să evaluez, în vederea despăgubirii, valoarea lucrurilor care vor rămâne la mine? luiza44 luiza44 Buna ziua, va rog frumos cine ma poate lamurii cum pot proceda?! Traiesc intr o relatie de concubinaj de 6 ani , concubinul a venit in casa mea proprietate ... (vezi toată discuția)
Sublocatiunea romana77 romana77 Sublocatiunea spre deosebire de cesiunea contractului de locatiune atrage sau nu transmiterea doar a drepturilor sau si a obligatiilor locatarului principal ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau afara un chirias rau platnic ? perlutina perlutina Am inchiriat un apartament, si am facut contractul de inchiriere doar cu sotia lui. (asa s-a intimplat) Contractul s-a incheiat de ceva luni bune. Este ... (vezi toată discuția)