avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sublocatiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sublocatiunea

Sublocatiunea spre deosebire de cesiunea contractului de locatiune atrage sau nu transmiterea doar a drepturilor sau si a obligatiilor locatarului principal catre sublocatar?
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 10:31, 29 Decembrie 2007

numai drepturi.
ca de altfel si cesiunea. (prezicez ca aici doctrina nu este unitara).
In speranta ca nu a fost doar o eroare de exprimare, in cazul sublocatiunii nu opereaza nici o transmitere de drepturi si obligatii din contractul de locatiune principal (dreptul de folosinta este privit ca un drept nou, degrevat, ce este transmis din patrimoniul sublocatorului, dar totodata limitat- sa nu contravina clauzelor din locatiunea principala; ex: destinatia imobilului).Altfel spus, nu are nici o legatura dreptul de folosinta din contr de locatiune pricipal cu dreptul de folosinta din sublocatiune in privinta drepturilor si obligatiilor ce le confera.
In cazul cesiunii sunt transmise doar drepturile, stiut fiind ca in dreptul nostru cesiunea de datorie nu este posibila.




romana77 a scris:

Sublocatiunea spre deosebire de cesiunea contractului de locatiune atrage sau nu transmiterea doar a drepturilor sau si a obligatiilor locatarului principal catre sublocatar?

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2007
dislexic, utilizator

auzi .. maestre ... daca nu se transmit drepturi .. atunci ce se transmite prin sublocatiune ? obligatii ?
este o intrebare ca... naiba de la magistratura.este pusa in asa fel incat, cand te duci la contestatie, iti arata ei care e raspunsul corect.tu ai raspuns ceva, iti va arata alt raspuns, si gata... te-a prostit.
Gavril, ma refeream ca dreptul de folosinta ar fi un drept nou, negrevat, care sa nu contravina clauzelor din locatiunea principala, si care nu atrage nici posibilele garantii, in cazul in care s-au constituit. In fond ,este un drept care exista in patrimoniul subocatorului, pe care il transmite. La origini este un drept al locatorului principal, dar acest lucru nu are nici o importanta ptr sublocatar (exceptand cazurile in care s-ar stinge dreptul de folosinta din patrimoniul sublocatorului).

Mattei_d, cum suna grila si ce sustin contestatorii(cei care raspund la contestatie) despre care vorbesti?

Alte discuții în legătură

Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau afara un chirias rau platnic ? perlutina perlutina Am inchiriat un apartament, si am facut contractul de inchiriere doar cu sotia lui. (asa s-a intimplat) Contractul s-a incheiat de ceva luni bune. Este ... (vezi toată discuția)
Despre evacuare din imobil si interdictie fata de sot. gabi1ro gabi1ro Buna.De buna voie eu propietarul unui imobil am lasat sa locuiasca o perioada de timp scurt, un cuplu din partea sotului meu fara a pretinde chirie insa ... (vezi toată discuția)