Buna ziua, va rog frumos cine ma poate lamurii cum pot proceda?!
Traiesc intr o relatie de concubinaj de 6 ani , concubinul a venit in casa mea proprietate personala si locuim impreuna, i am facut buletinul cu mutatia pe adresa mea, toate bune si frumoase pana aici, timp de 6 ani de cand locuim impreuna am facut anumite modificari in casa s au cumparat lucruri, contribuind impreuna cu bani si munca doar ca el castiga un venit mai mare decat mine lunar, de ceva vreme in urma unor neintelegeri am hotarat mai mult eu decat el sa ne separam, el nu doreste sa plece pana ce eu nu i dau contravaloarea bunurilor pe care le a cumparat ( de ex.un sifonier, un tv, am schimbat patul din dormitor, am inlocuit aragazul, frigiderul....)chestii eu cum pot sa i le platesc? la valoarea care au fost cumparate sau la un alt procent? tin sa precizez ca banii erau la comun si ai lui si ai mei si nii organizam impreuna , eu una as prefera sa si le ia sa plece cu ele numai sa ma lase dar tot el considera ca nu pot sa l dau afara din casa pe motiv ca el detine mutatie la adresa !! nu stiu cum sa procedez sa se termine totul normal sunt oamnei care dupa cum se vede nu pot accepta ca atunci cand nu se mai inteleg sa se desparta frumos sa mearga fiecare pe drumul lui el doreste sa mi faca numai rau cu amenintari certuri etc.Va rog ajutati ma cu sfaturi cum ar trebui sa procedez intr o astfel de situatie?
Din păcate , legal nu puteți sa-l dați afară decât printr-o hot judecătorească în acest sens. Dacă doriți mai multe detalii ma puteți contacta. Nu trebuia sa-i faceți mutație la domiciliul dvs ! Pe viitor sa nu mai procedați asa cu un alt partener. Poate sa locuiască la dvs și fără a -i face mutație dvs. Sau și mai simplu: stați cu chirie, locuință dvs o închiriați, iar cand relația nu mai merge plecați , fără alte bătăi de cap.
In realitate si daca nu ii faceati muatie, tot cu hotarare de evacuare il dadeati afara.
Notificati-l sa paraseasca casa intr-un termen rezonabil, apoi cereti evacuarea lui la judecatorie in baza art 1033 cpc.
Notificati-l sa isi ia si bunurile aferente contributiei sale.
Pe ce nume sunt facturile ?
El casa are, parinti ?
Dar dvs , aveti frati ? :)
va multumesc pentru raspuns, facturile in mare parte sunt cumparate pe numele meu ca el nu avea niciodata un document la el (de ex.buletinul) insa nu sunt genul de persoana care sa profit de cineva i am spus ca putem face un inventar si sa impartim la 2 insa nu doreste nici asa vrea bani de ex.doreste sa i dau 10.000 lei si asa ar pleca zice el, casa nu are ca a fost cadru militar si a iesit la pensie acum 2 ani iar ce relatii a mai avut a stat tot asa la femei care detineau locuinta, insa are parinti dar nu locuiesc in acest oras, nu are nici copii, insa eu am 2 copii majori si am si 2 surori.
Încercați at sa-l notificati sa evacueze imobilul . Legal dacă facturile sunt pe numele dvs nu prea are ce sa facă.. dar dacă dvs sunteți de buna credință și vreți sa-i oferiți jum din contravaloarea bunurilor cumpărate în perioada concubinajul, faceți un calcul și ulterior ii faceți și o oferta. Dacă suma ceruta de dansul e exagerata notificati-l sa părăsească imobilul și lasati-l sa va dea în judecata pt a-și recupera investițiile făcute . Nu are șanse în instanta ..