avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias rau platnic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias rau platnic

Evacuare chirias rau platnic : Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am o garsoniera si stau 2 persoane care nu mai vor sa plece. Nu au nicio forma legală. Am aflat pe forum ca o solutie sa-i fac sa plece este sa sistez lumina si gazele.. Am sistat lumina, dar un vecin le-a dat lumina printr-un prelungitor. Am sistat gazele. Mi-au comunicat ca se conecteaza la teava comuna. In permanenta este cineva acasa. Cum scap de ei?. Actiunea in instanta dureaza mult. Un avocat mi-a cerut 3000 lei pe care au nu ii am . Mi-a spus avocatul ca pot recupera cheltuielile de judecata , dar ei nu lucreaza . In schimb au dosar penal pentru talharie, Ce este de facut.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
eliza100, utilizator
Cel mai recent răspuns: eliza100 , utilizator 22:14, 9 Aprilie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveati contract scris era ușor.
Mergeti pe varianta avocatului daca nu va ajuta mai mult sa stea ei in continuare acolo.
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa cereti evacuarea pt lipsa de titlu.
Daca nu va permiteti un avocat, depuneti cererea singur sau depuneti si cerere de ajutor public judiciar daca va incadrati. Cererea se depune la judecatoria de raza unde e imobilul si se taxeaza cu 100 de lei taxa de timbru ( daca nu aveti si sume de recuperat), se plateste la administratia financiara iar chitanta, cu copie dupa buletinul dvs, dovada notificarii, cererea, se depune la dosar in 2 ex semnate.
In cerere povestiti in fapt ce se intampla si in drept, va intemeiati cererea pe art 1033-1048
Art. 1040.
Dacă locatarul sau ocupantul notificat în condițiile prezentului titlu refuză să evacueze imobilul ori dacă locatarul a renunțat la dreptul său de a fi notificat și a pierdut, din orice motive, dreptul de a folosi imobilul, locatorul sau proprietarul va solicita instanței să dispună, prin hotărâre executorie, evacuarea imediată a locatarului sau ocupantului din imobil, pentru lipsă de titlu.

Intai trebuie sa ii notificati prin executor judecatoresc sa se mute, termenul pe care il acordati in notificare este de 5 zile.
va pun in linkuri materiale care sa va ajute
[ link extern ] /
[ link extern ]

model notificare
Catre_________________________________

Subsemnatul,__________________________,domiciliat in__________________, str._____________, nr. _____, ap._____, judetul__________,
formulez prezenta


NOTIFICARE

Prin care va somez ca in termen de 5 de zile de la data comunicarii prezentei notificari sa eliberati apartamentul pe care il ocupati in imobilul din ____________, str._____________, nr. _____, ap._____, judetul__________.
Mentionez ca sunt proprietarul imobilului in care locuiti, iar dvs., ocupati apartamentul de ____ camere, fara a detine vreun titlu locativ.
In baza dispozitiilor art. 1034-1049 C. pr. Civ. va notific sa evacuati apartamentul, in caz contrar va voi actiona in judecata urmand sa achitati si cheltuielile ocazionate de acest proces.
Urmeaza sa achitati si cheltuielile efectuate cu prezenta notificare si anume: ________________________






[ link extern ]
aici aveti modelul de cerere , are nr 132, pag 461
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru amabilitate. Va rog sa imi comunicati care procedura are mai mare sanse de reusita, art.1033-1048 din NCPC sau 192 alin 1. Nu vreau nimic de la ei decat sa plece. Stiu ca nu vor avea bani sa ma plateasca, asa ca prefer sa nu cer nimic decat sa plece, Si care din ele este mai rapida?. Mentionez ca una din ele are dosar penal pentru furt cu talharie. Imi este frica deoarece sunt violenti si pot face jaf in locuinta distrugand totul. Pot face o cerere de interventie la instanta si sa spun ca sunt violente.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
eliza100, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca procedura mai rapidă e cea pe evacuare pt lipsa de titlu ca de aia v-am zis de ea si nu cea pe calea dreptului comun.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune o reclamatie la Enel si la gaz pt frauda. Vecinul poate fi amendat ca distribuie curent neautorizat.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
amiriana, utilizator

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu radu 72 radu 72 Buna ziua,am si eu o intrebare va rog in legatura cu o cerere de parasire domiciliu din partea proprietarului unui imobil: In urma pronuntarii divortului ... (vezi toată discuția)
Cum sa evacuez fostul proprietar georgiana lazar georgiana lazar buna ziua, am si eu o problema ,am cumparat o casa de la o doamna si acum refuza sa iasa din casa , am contract de vanzare cumparare ,ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)
Cum pot da afara un chirias care nu a mai platit chiria si nici intretinerea? Tzuca1997 Tzuca1997 Buna ziua, Nu stiu ce demersuri legale trebuie sa fac pentru a da afara un chirias persoana juridica, care a inchiriat un spatiu de la mine persoana fizica, ... (vezi toată discuția)