Buna ziua,am si eu o intrebare va rog in legatura cu o cerere de parasire domiciliu din partea proprietarului unui imobil: In urma pronuntarii divortului dintre mine si sotie pronuntat prin hotarare definitiva , socrul meu fiind proprietarul imobilului in care am locuit impreuna cu sotia si cei doi copii de peste 20 de ani .i-mi cere sa parasesc domiciliu pana pe data de 10.dec,2017 .trimitindu-mi in acest sens o scrisoare care am primit-o ieri pe data de 08.dec.2017. Intrebarea mea ar fi ,care este termenul legal stabilit de lege pentru astfel de procedura...? Va multumesc anticipat...!
Tot in scrisoarea pe care am primit-o ma atentioneaza ca daca nu plec din locuinta pana la data respectiva recurge la ,, acte de evacuare,, ..... v-am reprodus fraza exact cum scrie acolo....! Exista vreun temei legal pe care se bazeaza sau nu....?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Termenul e de 5 zile de la primirea notificarii
Daca nu parasiti casa in termen, socrul se va adresa instantei pt a cere evacuarea dvs pt lipsa de titlu, veti plati cheltuieli de judecata si apoi de executare, poate va cere si daune..
Temeiul e dat de art 1033-1048 ncpc
Art. 1038
Notificarea ocupantului
Atunci când proprietarul unui imobil doreşte să îl evacueze pe ocupantul acestuia, după ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără niciun drept, în termen de 5 zile de la comunicarea notificării.
Art. 1040
Sesizarea instanţei
Dacă locatarul sau ocupantul notificat în condiţiile prezentului titlu refuză să evacueze imobilul ori dacă locatarul a renunţat la dreptul său de a fi notificat şi a pierdut, din orice motive, dreptul de a folosi imobilul, locatorul sau proprietarul va solicita instanţei să dispună, prin hotărâre executorie, evacuarea imediată a locatarului sau ocupantului din imobil, pentru lipsă de titlu.
Daca nu doriti sa parasiti imobilul singura varianta legala pt socrul dvs ar fi sa obtina o hotarare judecatoreasca de evacuare.Acesta poate sa forteze nota si sa inlocuiasca yala de la intrarea in apartament atunci cand sunteti plecat.Adresati-va unui av pt a studia ce posibilitati aveti pt a amana evacuarea.