avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorțată- evacuare fost sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorțată- evacuare fost sot

Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul nu vrea sa părăsească locuința el fiind f agresiv este o situație dificilă ce trebuie să fac ca să râmăn in casa mea liniștită cu copiii?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:13, 4 Decembrie 2016
Buna seara
Va trebui sa formulati o plangere in instanta solicitand pronuntarea unei sentinte care sa dispuna evacuarea lui.
Nu o respecta atunci solicitati ajutorul unui executor si, ulterior, politiei
Formulati atunci si o plangere penala impotriva lui.
Solicitati si un ordin de protectie.
Daca va este greu sau nu aveti toate cunostintele de drept necesare atunci angajati un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o actiune in evacuare pe procedura speciala.
In acest mod aveti posibilitatea obtinerii unei hotarari de evacuare a fostului sot in mod rapid si care este executorie din ziua pronuntarii.
Inainte de promovarea actiunii respectati procedura prealabila a notificarii cu termen de 5 zile de la comunicare, dovada de care veti avea nevoie pentru promovarea actiunii,
Daca doriti sa va angajati avocat, taxa de timbru si onorariul avocatului vor constitui cheltuieli de judecata pe care le puteti obtine prin hotararea ce se va pronunta.

Art. 1038 c.proc.civ.
Notificarea ocupantului

Atunci când proprietarul unui imobil doreşte să îl evacueze pe ocupantul acestuia, după ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără niciun drept, în termen de 5 zile de la comunicarea notificării.

Art. 1040 c.proc.civ.
Sesizarea instanţei
Dacă locatarul sau ocupantul notificat în condiţiile prezentului titlu refuză să evacueze imobilul ori dacă locatarul a renunţat la dreptul său de a fi notificat şi a pierdut, din orice motive, dreptul de a folosi imobilul, locatorul sau proprietarul va solicita instanţei să dispună, prin hotărâre executorie, evacuarea imediată a locatarului sau ocupantului din imobil, pentru lipsă de titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu radu 72 radu 72 Buna ziua,am si eu o intrebare va rog in legatura cu o cerere de parasire domiciliu din partea proprietarului unui imobil: In urma pronuntarii divortului ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasii statului vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Familie de chiriasi ai statului au pierdut proces cu fostii proprietari si au fost evacuati. La primarie au depus cerere pentru o noua locuinta, li ... (vezi toată discuția)
Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)