multumesc pt. rapuns , da intradevar prietenul nu a patit nimic,si nici cu doasr penal nu s-a lasat .....masina nu are casco, pt. ca doar ce expirase...patronul stie chiar de la accident cum s-a petrecut si cum ca soferul lui nu era la volan,ideea este ca deja masina se afla intr-un service autorizat dar stiiu ca acolo lucrarile sunt destul de scumpe,si nu stiiu cum sa ma protejez de o eventuala frauda,adica sa platesc mai mult decat face,sa nu fie evaluate corect reparatiile,piesele si service-ul .intrebare mea este care ar putea fii urmarile si cum ma pot proteja de fruada,sunt constient ca trebuie s aplatesc si chiar doresc s afaca asta,dar dupa ce ca am avut probleme nu vreau s amai fiiu si inselat.o zi buna
una ziua, de curand am vazut un accident de masina din care am scapat ca din minune cu viata....(rostogolit de 4 ori cu un matiz,tarat pe o parte ...dar am scapat doar cu cateva zgarieturi,si-o mana umflata),accident fara victime omenesti,fara persoane accidentate si fara sa fie alte automobile implicate.
masina era a unei firme,si eu o conduceam iar langa mine se afla un angajat al firmei care avea dreptul sa umble cu masina,sa o tina la el acasa si sa o foloseasta mereu.....,acest fiind prieten cu mine....
intrebarea mea este ...in afara de obligatia morala de a repara masina,ce implicari juridice ar putea avea faptul ca eu am lovit aceasta masina,patronul fimei isi poate alege service-ul unde sa fie reparata si alte chestii de genul asta...,prietenul meu e pe punctul de a-si pierde jobul,ideea este ca eu vreau sa multumesc pe toata lumea,sa repar masina,dar sa nu fiiu inselat in ceea ce privesc reparatiile masinii....adaug ca aceasta masina a mai fost accidentata grava odata.......ce ar trebuii sa fac eu in acest sens.......va multumesc anticipat
am o verisoara plecata in grecia,cetatean roman,vrea sa divorteze.intrebarile mele sunt....
ea are un copil minor,si sotul de care vrea sa divorteze este cand in grecia cand in romania,
vrea sa bage divort in romania,fara sa doreasca pensie alimentara,pt. aceasta vreas a faca o procura cuiva sa bage divort in locul ei,este posibil acest lucru.....si adoua intrebare cum ar fii cel mai bine pt. ea sa bage divort fara avenii in romania.....va multumesc o zi buna...........
am un debit la fima cosmote pt neefectuarea platii telefonului mobil , in mai anul curnt am primit ultima factura emisa in valoare de 300 ron iar acum in august am primit o scrisoare de la o firma de recuparari legale SC. MELLON ROMANIA S.A in care sunt rugat ca in termen de 5 zile sa achit suma de 1200 ron cate COSMOTE ca daca nu vor recuperabanii pe parte legala ........intrebarea mea este ce obligatii legale am pt aceasta firma si ce imi poate face ea legal.......poate ati observat ca in loc de 300 ron am de plata 1200 ron adica de aprope 4 ori mai mult (pt ca intra penalitati,rezilierea contractului si alte cheltuieli)
eu initial m-am gadit sa achit factura de 300 ron si sa raman cu ea achitata si gata ....cred ca este cel mai corect ..........