avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... aciident de masina,sofer altul decat proprietarul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

aciident de masina,sofer altul decat proprietarul

una ziua, de curand am vazut un accident de masina din care am scapat ca din minune cu viata....(rostogolit de 4 ori cu un matiz,tarat pe o parte ...dar am scapat doar cu cateva zgarieturi,si-o mana umflata),accident fara victime omenesti,fara persoane accidentate si fara sa fie alte automobile implicate.

masina era a unei firme,si eu o conduceam iar langa mine se afla un angajat al firmei care avea dreptul sa umble cu masina,sa o tina la el acasa si sa o foloseasta mereu.....,acest fiind prieten cu mine....

intrebarea mea este ...in afara de obligatia morala de a repara masina,ce implicari juridice ar putea avea faptul ca eu am lovit aceasta masina,patronul fimei isi poate alege service-ul unde sa fie reparata si alte chestii de genul asta...,prietenul meu e pe punctul de a-si pierde jobul,ideea este ca eu vreau sa multumesc pe toata lumea,sa repar masina,dar sa nu fiiu inselat in ceea ce privesc reparatiile masinii....adaug ca aceasta masina a mai fost accidentata grava odata.......ce ar trebuii sa fac eu in acest sens.......va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 16:32, 8 Aprilie 2009
daca masina era asigurata nu aveti de platit reparatie. iar daca prietenul nu a patit nici el nimic inseamna ca nici dosar penal nu veti avea.

av zaharia florin
Ati patit-o.. acum trageti ponoasele! Obligatia morala o aveti fata de prieten.D-l av.Calin a presupus calea cea mai usoara.
Eu presupun ca masina nu era asigurata (altfel nu ati mai fi aparut pe forum) iar in fata patronului - angajatul sau raspunde.Jobul il pierde din cauza accidentului?Daca masina era data in folosinta, cred ca readucerea ei la stadiu de functiune fara "cicatrici exterioare" - ar trebui sa satisfaca pe patron.Mai presupun ca nici nu stie cine este adevaratul vinovat, asa ca reparati-o repede si totul va fi O.K.!;)
multumesc pt. rapuns , da intradevar prietenul nu a patit nimic,si nici cu doasr penal nu s-a lasat .....masina nu are casco, pt. ca doar ce expirase...patronul stie chiar de la accident cum s-a petrecut si cum ca soferul lui nu era la volan,ideea este ca deja masina se afla intr-un service autorizat dar stiiu ca acolo lucrarile sunt destul de scumpe,si nu stiiu cum sa ma protejez de o eventuala frauda,adica sa platesc mai mult decat face,sa nu fie evaluate corect reparatiile,piesele si service-ul .intrebare mea este care ar putea fii urmarile si cum ma pot proteja de fruada,sunt constient ca trebuie s aplatesc si chiar doresc s afaca asta,dar dupa ce ca am avut probleme nu vreau s amai fiiu si inselat.o zi buna
din pacate va trebui sa achitati plata care va fi facuta de catre firma proprietara a masinii.
intrucat cu siguranta va fi emisa factura si chitanta, si nu va d ce ati putea face.

av zaharia f.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

se pot plati daune dupa un an si ceva de la accident? fevronia fevronia buna ziua.am si eu o problema de care mai discutasem anul trecut in iunie.sotul meu fiind in timpul serviciului, a avut pe 1 aprilie 2008 un accident de ... (vezi toată discuția)
Accident care s-a soldat cu internarea a doua persoane adriana.chiritescu adriana.chiritescu Una din cunostintele mele a avut un accident care s-a soldat cu internarea a doua persoane:tatal si fiica. Tatal a stat internat 4 zile in spital cu diagnostic ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza altuia FlorinSecrieriu FlorinSecrieriu Virasem dreapta de pe Bl-dul Uverturii, pe strada Dreptatii, in directia Bl-dul Iuliu Maniu,in sectorul 6, in spatele unui VW Touareg de culoare alba. A mers ... (vezi toată discuția)