una ziua, de curand am vazut un accident de masina din care am scapat ca din minune cu viata....(rostogolit de 4 ori cu un matiz,tarat pe o parte ...dar am scapat doar cu cateva zgarieturi,si-o mana umflata),accident fara victime omenesti,fara persoane accidentate si fara sa fie alte automobile implicate.
masina era a unei firme,si eu o conduceam iar langa mine se afla un angajat al firmei care avea dreptul sa umble cu masina,sa o tina la el acasa si sa o foloseasta mereu.....,acest fiind prieten cu mine....
intrebarea mea este ...in afara de obligatia morala de a repara masina,ce implicari juridice ar putea avea faptul ca eu am lovit aceasta masina,patronul fimei isi poate alege service-ul unde sa fie reparata si alte chestii de genul asta...,prietenul meu e pe punctul de a-si pierde jobul,ideea este ca eu vreau sa multumesc pe toata lumea,sa repar masina,dar sa nu fiiu inselat in ceea ce privesc reparatiile masinii....adaug ca aceasta masina a mai fost accidentata grava odata.......ce ar trebuii sa fac eu in acest sens.......va multumesc anticipat
Ati patit-o.. acum trageti ponoasele! Obligatia morala o aveti fata de prieten.D-l av.Calin a presupus calea cea mai usoara.
Eu presupun ca masina nu era asigurata (altfel nu ati mai fi aparut pe forum) iar in fata patronului - angajatul sau raspunde.Jobul il pierde din cauza accidentului?Daca masina era data in folosinta, cred ca readucerea ei la stadiu de functiune fara "cicatrici exterioare" - ar trebui sa satisfaca pe patron.Mai presupun ca nici nu stie cine este adevaratul vinovat, asa ca reparati-o repede si totul va fi O.K.!;)
multumesc pt. rapuns , da intradevar prietenul nu a patit nimic,si nici cu doasr penal nu s-a lasat .....masina nu are casco, pt. ca doar ce expirase...patronul stie chiar de la accident cum s-a petrecut si cum ca soferul lui nu era la volan,ideea este ca deja masina se afla intr-un service autorizat dar stiiu ca acolo lucrarile sunt destul de scumpe,si nu stiiu cum sa ma protejez de o eventuala frauda,adica sa platesc mai mult decat face,sa nu fie evaluate corect reparatiile,piesele si service-ul .intrebare mea este care ar putea fii urmarile si cum ma pot proteja de fruada,sunt constient ca trebuie s aplatesc si chiar doresc s afaca asta,dar dupa ce ca am avut probleme nu vreau s amai fiiu si inselat.o zi buna
din pacate va trebui sa achitati plata care va fi facuta de catre firma proprietara a masinii.
intrucat cu siguranta va fi emisa factura si chitanta, si nu va d ce ati putea face.