avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pot plati daune dupa un an si ceva de la accident?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pot plati daune dupa un an si ceva de la accident?

buna ziua.am si eu o problema de care mai discutasem anul trecut in iunie.sotul meu fiind in timpul serviciului, a avut pe 1 aprilie 2008 un accident de masina,soldat cu 2 victime spitalizate.el a fost gasit vinovat si i s-a intocmit dosar cu vatamare corporala din culpa.a fost in septembrie procesul,impacarea cu partile si am platit la victime daune.intre timp sotul meu a plecat de la fostul sef si de un an lucreaza in alta parte.acum domnul a revenit si spune ca el a reparat masina cu care sotul a avut accident ,a dat 5 mii de euro si vrea sa recupereze macar o parte din bani.ce putem face?sincera sa fiu nu aveam bani nici cand a cerut prima data si nici acuma si daca atunci cerea 180 de milioane acuma.....cere si mai mult.ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 8 Septembrie 2009
sa inteleg ca masina nu avea casco...daca cere banii de la dvs. in functie de ce anume s-a constatat la fata locului vina exclusiva a sotului dvs si alte chetii din doasrul penal pregatiti-va apararea....... invocati tot ce puteti in favaoarea dvs ca sa reduceti din suma solicitata de el daca trebuie inclusiv expertiza pe daunele constatate atunci si sumele cheltuite pe reparatii....eventual luati un av. este bine ca cel care face apararea sa stie ce face si cum altfel conform codului muncii are dreptul sa recupereze sumele de la dvs. si are sanse de castig....dar in functie de dovazile aduse.....daca nu reusiti sa va intelegeti amiabil pt ca cere prea mult sa va dea in judecata.
Da, se pot plati aceste daune .... insa pentru aceasta ar trebui ca fostul angjator sa detina un titlu executoriu care sa constate faptul ca sotul dvs are de platit o anumita suma.
masina nu avea casco,sotul era angajat la el de o luna de zile si nu semnase nici un act in afara de contractul de munca.chiar si amiabil sa ma inteleg cu el nu am de unde sa ii dau bani.deci sa inteleg ca pana la urma ne poate da in judecata ca sa isi recupereze daunele chiar daca a trecut un an si ceva de la accident si cand a fost procesul chiar daca a fost si el citat nu s*a prezentat sa ridice nici o pretentie,nu s*a prezentat deloc.
Isi poate recupera banii in termenul de prescriptie care este de 3 ani.
In acel proces , daca nu a fost citat ca parte nu avea de ce sa intervina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune auto NeliF NeliF Buna ziua, Am avut accident cu masina fara victime. Am intrat noaptea intr-o caruta nesemnalizata. Din fericire nici calul nu a patit nimic, s-a ales doar cu ... (vezi toată discuția)
Accident Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara. Cine ma ajuta si pe mine cu raspunsul la urmatoarea intrebare : - accident din culpa, neacordare de prioritate, cealalta masina de firma. Ne ... (vezi toată discuția)