avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate zburdalnicul

Activitate zburdalnicul

pe data de 01.06.2015 dar in anul 2015 am primit norma de hrana, pe 2014 nu am primit desi in consiliul local s-a dat o hotarare pentru acordarea acesteai, aceasta hotarare a fost atacata de catre institutia prefectului si de atunci s-a suspendat aceste drepturi.
Buna ziua,
Va scriu in calitate de fost angajat al Politiei Locale lucrand la ei in perioada 09.12.2013 - 01.06.0215. Nu am fost inscris in nici un sindicat in aceasta perioada, iar colegii mei cei inscrisi in sindicat au actionat nominal in instanta primaria, castigand drepturile pentru norma de hrana pentru anul 2013-2014. Dosar nr.2026/122/2014 Tribunalul Giurgiu.
[ link extern ]
Eu pot beneficia de norma de hrana din trecut daca nu mai sunt angajat al Politiei Locale. Am vorbit cu un avocat si mi-a zis ca nu mai am dreptul asta, fiindca a expirat termenul? V
Buna ziua,
Am si eu o dilema referitor la cazul in care ma aflu. Tatal meu a murit acum 20 de ani iar in urma acestuia mama mea a mostenit 10/16 din avere, eu 3/16 iar sora mea 3/16. Acum pentru ca mama mea este invarsta, necesita ingrijire deoarece nu mai poate merge si in urma unei boli a orbit (glaucom). Astfel am stabilit ca sora mea sa aiba grija de mama facand astfel contract de intretinere a mamei noastre pe intreaga ei viata iar eu sa cedez partea mea de mostenire. Intreaga avere este de 8 hectare teren extravilan si casa cu locul de casa. Intrebarea mea este "daca mai am dreptul la ceva din bunurile astea ( mostenite de la tatal meu ) daca semnez un asfel de contract de intretinere ? sau cedez doar partea ce-mi se cuvenea de la mama mea dupa moartea acestuia.
noua lege de scutire de penalitati si dobanzi face referire si la persoanele fizice care au datorii la Casa de Asigurari de Sanatate?
in anul 2007 in luna iunie am semnat o conventie civila pe 6 luni; in aceiasi perioada eram si pensionar pe caz de boala grad II de invaliditate, insa nu am stiut ca nu am drept de munca si am semnat si aceea conventie civila. Apoi mi-am facut card la o banca si am primit pe langa venitul pentru munca depusa si alte venituri apartinand altor persoane care nu aveau card in acel moment. Firma beneficiara de serviciile noastre a oprit decat impozit de 16% pe venitul intrat pe cardul meu, insa eu nu am beneficiat de intreaga suma din cont trebuind sa le dau bani numerar celor care nu au avut card conform borderoului de plati.

Din octombrie 2009 sunt pensionar la limita de varsta iar de la 01.01.2011 mi se opreste din pensie si contributia la fondul de sanatate.

In anul 2011 luna Iulie Casa Nationala de Sanatate mi-a trimis 2 decizi de impunere in care eu trebuie sa platesc contributia de sanatate de 6,5% din toate veniturile incasate in anul 2007 plus majorari si penalitati din 01.06.2007 pana in prezent. iar a doua decizie este pe perioada 01.01.2007 si pana in prezent (iar eu la inceputului anului 2007 nu am lucrat) avand de plata 6.5% din 1/3 dintr-un salariu brut din 2007 plus majorari si penalitati pana acum. aceste majorari si penalitati sunt duble fata de valoarea datorata.
Firma acum nu-mi elibereaza adeverinta conform veniturilor mele din borderoul de plati si mi-a dat o adeverinta din care reiese intreaga suma intrata pe card sustinand ca nu au pastrat in arhiva borderoul de plati cu sumele defalcate.

care sunt solutiile de iesire din acest caz?
trebuie sa platesc CASS pe intreaga suma intrata pe card?
majorarile si penalitatile se calculeaza pe intreaga perioada din 2007 pana in prezent? si pot fi mai mari decat suma datorata ?
care este perioada de prescriptie a obligatiei de plata si in ce conditii?