avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Majorari si penalitati pentru neplata CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Majorari si penalitati pentru neplata CASS

in anul 2007 in luna iunie am semnat o conventie civila pe 6 luni; in aceiasi perioada eram si pensionar pe caz de boala grad II de invaliditate, insa nu am stiut ca nu am drept de munca si am semnat si aceea conventie civila. Apoi mi-am facut card la o banca si am primit pe langa venitul pentru munca depusa si alte venituri apartinand altor persoane care nu aveau card in acel moment. Firma beneficiara de serviciile noastre a oprit decat impozit de 16% pe venitul intrat pe cardul meu, insa eu nu am beneficiat de intreaga suma din cont trebuind sa le dau bani numerar celor care nu au avut card conform borderoului de plati.

Din octombrie 2009 sunt pensionar la limita de varsta iar de la 01.01.2011 mi se opreste din pensie si contributia la fondul de sanatate.

In anul 2011 luna Iulie Casa Nationala de Sanatate mi-a trimis 2 decizi de impunere in care eu trebuie sa platesc contributia de sanatate de 6,5% din toate veniturile incasate in anul 2007 plus majorari si penalitati din 01.06.2007 pana in prezent. iar a doua decizie este pe perioada 01.01.2007 si pana in prezent (iar eu la inceputului anului 2007 nu am lucrat) avand de plata 6.5% din 1/3 dintr-un salariu brut din 2007 plus majorari si penalitati pana acum. aceste majorari si penalitati sunt duble fata de valoarea datorata.
Firma acum nu-mi elibereaza adeverinta conform veniturilor mele din borderoul de plati si mi-a dat o adeverinta din care reiese intreaga suma intrata pe card sustinand ca nu au pastrat in arhiva borderoul de plati cu sumele defalcate.

care sunt solutiile de iesire din acest caz?
trebuie sa platesc CASS pe intreaga suma intrata pe card?
majorarile si penalitatile se calculeaza pe intreaga perioada din 2007 pana in prezent? si pot fi mai mari decat suma datorata ?
care este perioada de prescriptie a obligatiei de plata si in ce conditii?

Alte discuții în legătură

Taxa sanatate ContSters13909 ContSters13909 In norm. metodologice privind contributia la asig. de sanatate se specifica: " SECŢIUNEA a 8-a Persoane asigurate prin efectul legii fără ... (vezi toată discuția)
Plata cnas andreeatoth555 andreeatoth555 CONTRIBUTIE CNAS VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EU SUNT PENSIONARA DE BOALA DIN 19.07.2007 SI AM AVUT UN APARTAMENT INCHIRIAT UNEI FIRME SI PENTRU CARE AM ... (vezi toată discuția)
Contributia de 6.5% pentru "softisti" TEA TEA Buna ziua, Conform Legii 95/2006 "Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 6.5 % care se aplica asupra: a) veniturilor ... (vezi toată discuția)