avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contributia de 6.5% pentru "softisti"
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contributia de 6.5% pentru "softisti"

Buna ziua,

Conform Legii 95/2006 "Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 6.5 % care se aplica asupra:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit".

Angajtilor care obtin venituri din software scutite de plata impozitului pe venit li se calculeaza si li se retine contributia de 6.5% asupra acetor venituri de catre angajator sau trebuie sa-si incheie individual contract cu CNAS?
Precizez ca pe data de 24 septembrie 2007 au fost publicate Normele metodologice la acesta lege (au fost postate si pe site-ul avocatnet).

Multumesc aniticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:04, 29 Noiembrie 2007
Li se retine contgributia.
Nu li se retine.
Trebuie sa achite personal la Casa de Sanatate cu care au incheiat contract 6,5 % din salariul minim brut pe tara.
~ Conținut șters la cerere ~

Pentru spitalizare veti solicita CASMB adeverinta de asigurat si angajatorului adeverinta de salariat .
Indemnizatia de concediu de maternitate va va fi platita in baza certificatelor de concediu medical pe care le depuneti la angajator, aceasta neavand legatura cu contributia de asigurari de sanatate, ci cu fondul de concedii si indemnizatii de 0.85 % aplicat asupra fondului de salarii, pe care il calculeaza si vireaza angajatorul .
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Ordinul 617/2007 MarcelaS MarcelaS Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca ordinul 617/2007 este in vigoare. La art. 5 din acest ordin [quot](6) Persoanele care realizeaza venituri din ... (vezi toată discuția)
Plata asigurare de sanatate ca pfa daca esti angajat in acelasi timp la o firma Parvuv Parvuv -Am fost si sunt angajat permanent la firme care au platit si platesc pentru mine asigurarile de sanatate. In aceeasi perioada am realizat venituri (din anul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Rita1980 Rita1980 Sunt angajat cu 6 ore la o firma si am un copil de 8 luni, copilul are probleme de sanatatea si patronul spune ca nu pot lua concediul medical. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)