avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Sunt angajat cu 6 ore la o firma si am un copil de 8 luni, copilul are probleme de sanatatea si patronul spune ca nu pot lua concediul medical.
Va rog sa-mi spuneti cum sta treaba.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 11:46, 9 Iunie 2011
Concediul medical il acorda medicul si nu patronul. Cum argumenteaza ca nu aveti dreptul la concediu medical?
pneagu a scris:

Concediul medical il acorda medicul si nu patronul. Cum argumenteaza ca nu aveti dreptul la concediu medical?


Spune ca lucrezi doar din 01.04.2011 la firma si nu am dreptu, punct. Inainte pana la data de 31.03.2011 am lucrat la o alta firma cu contract determinat pe 1 an.

Azi am fost la medic si mi-a cerut adeverinta de la firma. :(

Duci adeverinta si de la vechea firma si nu ai probleme.
Mersi mult :)
1. Va sugerez sa solicitati de la fostul loc de munca adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni macar (desi ar putea sa va elibereze pentru toata perioada lucrata), pentru ca, la noul loc de munca, au nevoie de veniturile din ultimele 6 luni pentru a calcula baza de calcul pentru indemnizatia de concediu medical.
2. Solicitati de la noul loc de munca adeverinta pentru medic, din care sa rezulte ca sunteti salariata, ca vi se retine si vireaza la bugetul asigurarilor sociale si fondurilor speciale contributia de 5.5% sanatate angajat, si ca se vireaza si contributia de 5.2% sanatate angajator si 0.85% la fondul de concedii si indemnizatii.
4. Anuntati la locul de munca ca sunteti in concediu medical
3. Depuneti apoi certificatul medical la societatea unde lucrati (pana pe data de 5 a lunii urmatoare celei in care este acordat concediul), cu viza medicului de familie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical administrator in d112 Iohana27 Iohana27 Buna ziua, se poate raporta concediul medical al unui Administrator care are incheiat cu firma contract de administrare in D112? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)
Concediu medical tbc suribia suribia Buna ziua! Daca beneficiez de concediu medical 6 luni pentru TBC de la firma la care lucrez, pot sa functionez separat pe PFA (fara sa-mi suspend ... (vezi toată discuția)