Relatez un fapt cu care ma confrunt la serviciu si daca e posibil sa imi dai un sfat, nu stiu exact cum sa procedez.
La firma la care lucrez cu contract de munca ca agent vanzari pe perioada nedeterminata, deci fara sa am functie executiva sau de coordonare, firma vinde diverse marfuri catre terti clienti cu unii avand contracte.. Eu sunt, practic, interfata lor, intre unii clienti si firma.
An aflat ca au pretentia ca pe contractele comerciale cu clientii pe care ii gestionez eusa semnez si eu ca ”responsabil contract” , urmand ca dupa aceea sa semmneze cei cu functii executive.
Am transmis ca eu ca nu imi pot asuma responsabilitatea unui contract dintre doua societati comerciale care colaboreaza in calitate de simplu reprezentant comercial, neavand functie executiva si ca eu consider ca acest aspect ar depasi si limitele contractului individual de munca incheiat intre noi. Contractele comerciale se negocieaza, eu numia transmit informatiile de la client si invers pana cad la intelegere si numai dupa aprobarea lor ( a directorilor ) se considera bun de semnat. Cu atat mai mult nu vad sensul semnaturii mele.
Acest aspect nu apare nici in fisa postului, adica posibilitatea de a semna contracte.
Parerea mea este ca incearca intr-un mod subtil sa imi atraga raspunderea, sustinand ca eu voi gestiona relatia cu clientul respectiv, dar nu inteleg in ce scop. din moment ce o gestionez prin contract de munca.
Daca puteti sa imi dati parerea daca e bine sau nu sa semnez si care ar fi consecintele in anumite situatii.
Multumesc
Buna ziua!
As dori sa imi raspundeti la 2 intrebari:
1. Contractul de comodat intre persoane fizice numai sub semnatura privata, incheiat in scopul folosirii unei locuinte are titlu executoriu daca are durata determinata ? Mai trebuie inregistrat undeva sau poti merge direct la executor cu el in caz de refuz eliberare locuinta?
2. In cazul in care comodantarul nu vrea sa plece ce trebuie facut pentru eliberarea locuintei?
Multumesc anticipat!
Va multumesc, problema care nu este inteleasa este ca apostila se aplica tarilor care au aderat la Conventia de la HAGA care a avut ca scop eliminarea supralegalizarii actelor in tarile semnatare. Dar se pare ca la noi e ca la nimeni,nu se tine cont de aceste acorduri internationale
Sa faca vanzarea locuintei mostenite din Romania cu procura de vanzare cu apostila facuta de fiica care locuieste in Suedia catre mama care este in Romania ca sa poata vinde locuinta, Procura e emisa de un notar din Suedia. Unii notari de la noi au spus ca se poate, dar majoritatea refuza sa faca actele de vanzare ale locuintei spunand ca nu e autentificata, desi ete emisa de notarul suedez si apostilata.
Multumesc pentru raspuns. Totusi inca o intrebare: mostenirea este intabulata in cartea funciara, la noi, este vorba de procura de vanzare. In acest caz se poate numai cu apostila sau nu?
Buan ziua!
As dori sa stiu daca este valabila o procura legalizata la un notar din Suedia si apostilata, care a fost si tradusa si legalizarea traducerii facuta in Romania. Este vorba de o fiica care are 3/4 mostenire dintr-o locuinta care ii face mamei procura sa vanda, mama avand 1/4 din mostenire locuinta. Am intampinat greutati la notari diversi, au spus ca nu e autentificata , ca este legalizare de semnatura numai si ca trebuie facuta la Ambasada Romaniei di Suedia. Fiica a platit multi bani pe aceasta procura iar ambasada este la 7 ore de drum, nu intelege de ce nu se poate cu procura cu apostila, desi are apostila. Mentionez ca Romania si Suedia sunt semnatatre ale Conventiei de la Haga Multumesc
una ziua!
V-as ruga sa imi confirmati ca plafonul actual maxim al tranzactiilor imobiliare pentru persoana fizica pana la care nu se plateste TVA , este de 88500 euro sau 300000 lei?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
V-as ruga sa imi spuneti care este plafonul actual maxim al tranzactiilor imobiliare pentru persoana fizica pana la care nu se plateste TVA? Era inainte 65000 euro sau 220000 lei
Multumesc anticipat!