avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Semnatura angajat pe contract comercial intre firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Semnatura angajat pe contract comercial intre firme

Relatez un fapt cu care ma confrunt la serviciu si daca e posibil sa imi dai un sfat, nu stiu exact cum sa procedez.
La firma la care lucrez cu contract de munca ca agent vanzari pe perioada nedeterminata, deci fara sa am functie executiva sau de coordonare, firma vinde diverse marfuri catre terti clienti cu unii avand contracte.. Eu sunt, practic, interfata lor, intre unii clienti si firma.
An aflat ca au pretentia ca pe contractele comerciale cu clientii pe care ii gestionez eusa semnez si eu ca ”responsabil contract” , urmand ca dupa aceea sa semmneze cei cu functii executive.
Am transmis ca eu ca nu imi pot asuma responsabilitatea unui contract dintre doua societati comerciale care colaboreaza in calitate de simplu reprezentant comercial, neavand functie executiva si ca eu consider ca acest aspect ar depasi si limitele contractului individual de munca incheiat intre noi. Contractele comerciale se negocieaza, eu numia transmit informatiile de la client si invers pana cad la intelegere si numai dupa aprobarea lor ( a directorilor ) se considera bun de semnat. Cu atat mai mult nu vad sensul semnaturii mele.
Acest aspect nu apare nici in fisa postului, adica posibilitatea de a semna contracte.
Parerea mea este ca incearca intr-un mod subtil sa imi atraga raspunderea, sustinand ca eu voi gestiona relatia cu clientul respectiv, dar nu inteleg in ce scop. din moment ce o gestionez prin contract de munca.
Daca puteti sa imi dati parerea daca e bine sau nu sa semnez si care ar fi consecintele in anumite situatii.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Fisa post spalator vehicule cor 91 42 01 nadia_odagiu nadia_odagiu Buna seara! Sunt interesat de fisa postului pentru urmatoarele calificari: - spalator vehicule - administrator spalatorie auto Va ... (vezi toată discuția)
Fisa postului -director magazin ramolnar ramolnar Buna! ma poate ajuta cineva cu un model de fisa postului pt director magazin? (vezi toată discuția)
Cor de specialist imbunatarile procese, responsabilitati de account manager vp_2024 vp_2024 Salutare comunitate, Am o intrebare, angajatorul meu mi-a propus un act aditional la contractul de munca in care imi schimba total atributiile si ... (vezi toată discuția)