Buna ziua,
In declaratia 100 aferenta lunii decembrie 2011am declarat impozit profit 0 lei. Va rog sa ma lamuriti pana la ce data trebuie sa depun declaratia 101 aferenta anului 2011.
Va multumesc
Da, le-am dus si factura, si contr vanz cump, si nota contabila si tot ce mi-au cerut. Ei sustin ca valoarea de inventar nu este afectata de discount (nu fac diferenta intre discount comercial si financiar)si imi solicita sa inregistrez si sa declar cu cost de achizitie fara discount. E mai convenabil pt ei ca asa vor calcula ei un impozit mai mare
Conform Ordin 3055/2009 art 51 alin 3 l-am inclus in pretul apartamentului, dar cand l-am declarat pentru calculul impozitului pe cladiri, mi sa refuzat valoarea afectata de discount si mi sa calculat impozitul la valoarea neafectata de discount. Este corect? pentru ca in codul fiscal la art 253 spune ca impozitul de calculeaza la valoarea de achizitie inregistrata in contabilitate conform prevederilor in vigoare.
Multumesc de raspuns
Se infiinteaza o asociatie in coparticipatie avand ca obiect comercial:
,, Furnizarea si distributia energiei termice sub forma de abur si apa calda la Spitalul XXX", serviciu obtinut in urma unei licitatii de achizitii publice unde au castigat printr-un acord de asociere doua firme X(75%) si Y(25). In acordul de asociere se stabileste ca lider(girant) al asocierii firma X. In urma licitatiei, asociatia celor doua firme X si Y este declarata castigatoare. La incheierea contractului la partea de furnizor al serviciului sunt trecute ambele firme X si Y, cu toate ca din punct de vedere legal asociatia in participatiune nu are personalitate juridica.
Intrebarea mea este:
Contractul incheiat cu includerea celor doua firme X si Y in calitatea de furnizor prestator, este legal, avand in vedere faptul ca prin acordul cadru de asociere incheiat inainte de licitatie si apoi prin contractul de asociere incheiat dupa castigarea licitatiei, firma X este delegata ca lider(girant) cu drepturi depline in orice actiune privind activitatea asociatiei?
In acelasi context: Este legal un contract incheiat intre o parte(PJ) si alta parte
2 PJ , iar la sfarsit semnaturile sa fie:
1 prima semnatura (PJ)
2 a doua semnatura liderul asociatiei (2 PJ)
Am achizitionat 14 apartamente cu cotele indiviza aferente pe care le-am inregistrat in contul 371-marfuri cu scopul de a le vinde ulterior. Facturile primite se prezinta astfel;
-exemplu; 1.Apartament x/mp -1bc=100.000 lei
2.Cota indiviza teren ap x/mp -1bc=10.000 lei
3.Discount pe grupul de articole precedent -1bc -20.000lei
Total factura = 90000 lei
Sa ma lamureasca cineva -Daca costul de achizitie cuprinde si discountul?
Rog sa ma lamureasca cineva daca cursurile de inspector resurse umane sunt obligatorii, pentru ca din -HG 500/2011 la art 2 alin (5) "Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator" eu inteleg ca nu este obligatoriu.