Am achizitionat 14 apartamente cu cotele indiviza aferente pe care le-am inregistrat in contul 371-marfuri cu scopul de a le vinde ulterior. Facturile primite se prezinta astfel;
-exemplu; 1.Apartament x/mp -1bc=100.000 lei
2.Cota indiviza teren ap x/mp -1bc=10.000 lei
3.Discount pe grupul de articole precedent -1bc -20.000lei
Total factura = 90000 lei
Sa ma lamureasca cineva -Daca costul de achizitie cuprinde si discountul?
Discoun-ul acordat de firma respectiva, reprezinta de fapt un venit pentru Dvs. ca societate. Daca il includeti in costul apartamentului se va diminua valoarea acestuia. Daca apartamentul il receptionati la pretul de 100000 lei, veti fi obligat sa inregistrati si discount-ul separat. In acest caz se inregistreaza pe cont de venit, adica in 767.
Conform Ordin 3055/2009 art 51 alin 3 l-am inclus in pretul apartamentului, dar cand l-am declarat pentru calculul impozitului pe cladiri, mi sa refuzat valoarea afectata de discount si mi sa calculat impozitul la valoarea neafectata de discount. Este corect? pentru ca in codul fiscal la art 253 spune ca impozitul de calculeaza la valoarea de achizitie inregistrata in contabilitate conform prevederilor in vigoare.
Multumesc de raspuns
Discounturi
nenesa
Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34).
Cum ... (vezi toată discuția)