Fiica mea a fost amenintata si violata in incinta scolii de un coleg de clasa. Experienta neplacuta s-a intamplata in luna Octombrie cand am si mers la politie pentru a depune plangere. Individul a fost retinut pentru 24 ore dupa care a fost eliberat pentru ca este minor (are 16 ani). S-a inceput urmarirea penala impotriva acestuia. De atunci insa am mai fost chemati o singura data la politie in luna decembrie cand ni s-a comunicat ca dosarul a fost preluat de un alt politist. Au fost citite declaratiile si am fost intrebati daca dorim sa cerem despagubiri. Apoi a spus ca dosarul merge mai departe si vom fi notificati.
Acum as fi curios sa aflu ce inseamna acest "mai departe".Am verificat la judecatorie si dosarul nu apare inca. Ma puteti lamuri care este procedura in astfel de situatii?
Ma tem pentru siguranta fiicei mele.Desi a fost mutat disciplinar din liceu, am aflat ca da tarcoale liceului in timpul pauzelor. Este intotdeauna insotita cand merge si pleaca de la scoala insa ma tem ca s-ar putem intampla ceva chiar in timpul orelor, avand in vedere ca securitatea scolii este zero.
Ce ma sfatuiti sa fac? Se poate cere un ordin de restrictie? Este normal ca ancheta sa dureze atat? Cand ar trebui sa apara dosarul la judecatorie?
Va rog sa imi comunicati care este procedura pentru a consulta un dosar aflat pe rol la judecatorie?
Sunt administrator la o societate care este parte debitoare intr-un dosar care priveste o ordonanta de plata (119/2007).
Nu am primit citatie la sediul firmei, am vazut dosarul intamplator cand cautam pe portal.just.ro
Care este procedura pentru a obtine o copie dupa cererea de chemare in judecata? Trebuie sa merg la arhiva? Este nevoie de imputernicire? Trebuie sa platesc vreo taxa?