avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate razvan257

Activitate razvan257

Ok multumesc,si cine plateste expertiza grafologica? Si cand se plateste?

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, depuneti o plangere penala la care atasati si copia raspunsului dat de catre ITM.

Am lucrat in vara 2017 timp de 4 luni la un restaurant din busteni,o luna cu contract pe 3 ore,una pe 6ore si una pe 8ore,,totul in regula pana cand pe 13 septembrie 2017 mi am dat demisia. Am intrebat la plecare de actele care trebia sa le primesc si de lichidare. Actele le am primit,insa bani( reprezentand 13 zile pe luna septembrie si co neefectutat) nu le a m primit nici pana in ziua de azi. Am sunat in repetate randuri dar patroana mi a spus ca nu are bani si ca o sa mii dea. Vazand aceste lucruri pe 14 .11. 2017 am facut sesizare la ITM si am asteptat raspunsul care a venit pe 16 ianuarie 2018 ca o bomba...acolo in raspunsul ITM scrie ca a verificat toate aspectele si reiese ca angajatorul mi ar fiplatit drepturile restante, avand ca dovada semnatura mea de primire. Soc si groaza eu nu am semnat nimic pe septembrie si nu am primit nici un ban,. Asta inseamna ca doamna patroana [editat nume firmă] a semnat in locul meu. Acum suma nu este mare(13 zile si CO) insa e munca mea prestata in alt oras eu fiind din Slobozia Ialomita, , singura solutie ar fi expertiza grafologica si instatnta dar problema e ca nu am bani sa fac expertiza grafologiica darnici nu as vrea ca doamna sa scape nepedepsita. Ce as putea sa fac in aeste conditii? cum sa procedez? ajutati ma sunt disperat.
Răspuns la discuția Deducere personala salariu minim
Pai daca este deducere de ce se scade cei 300 de lei? Si cui dau declarația ca nu am înțeles cui?
Răspuns la discuția Deducere personala salariu minim
Aceasta deducere deja se aplica la salariul minim sau trebuie sa aduc acte ca nu înregistrez alte venituri si nu am nici pământ nici mașină,nimic. Deci firma îmi aplica automat deducerea fara sa știe daca mai am vre un venit? Sau trebuie sa declar eu cu acte doveditoare? Exemplu la salariul de acum 1450 lei cu plata dărilor trebuie sa iau in mana 1060 lei, iar daca aduc adeverințe ca nu inregistrez nici un alt venit si nu am nimic pe numele meu, as lua ceva in plus peste acei 1060 sau deja deducerea este aplicata la salariul minim automat?
Buna ziua sunt angajat in domeniul privat la o firma de paza si am salariul minim pe economie. Locuiesc impreuna cu mama mea care are o pensie minim garantata de 400 lei si o pensie de handicap grad 2 revizuibila. Intrebarea mea este daca beneficiezde deducere personala la salariu(daca as putea sa o trec pe mama persoana aflata in intretinere), sau daca beneficiez eu singur la deducere la salariu?
pai si se poate concedia asa fara motiv? asta nu e discriminare? k nu am facut imic rau ci doar am fost bolnav
tratamentul l am terminat si medicul mi a dat accepul ca pot incepe munca .....
pai eu m am vindecat ...nu mai am de ce sa mai astept si vreau sa mucesc intrucat am scapat de boala...intrebarea mea era ca dak acum sunt bun de munca are dpreptul sa ma dea afara? medicul mi a dat aviz k pot reincepe munca

Buna ziua. Ma numesc Razvan am 33 de ani si sunt angajat la o firma la un bar pe postul de barman. M am angajat pe data de 22 .08.2014...iar pe data de 07.11.2014 m am imbolnavit de tuberculoza pulmonara si am intrat in concediu medical pentru a ma trata. Pe data de 01.07.2015 termin concediul medical (am avut deci din data de 07.11.2014 - 30.06.2015) si am vorbit cu patronul pentru reluarea muncii...Acesta a motivat ca nu ma mai poate primii inapoi pentru ca nu a angajat in locul meu pe o perioada determinata nesstiind cat lipsesc si cand ma intorc,si a angajat ca sa acopere postul pe perioada nedeterminata,si mi a sugerat ca sa intru in preaviz si sa terminam colaborarea. Eu nu sunt de acord si as dorii sa reincep munca si nu sa intru in preaviz ...Ce pot face in aceasta situatie? Ma poate concedia fara acordul meu? Ce trebuie sa fac ca sa imi pastrez locul de munca? Nu este obligat sa ma primeasca inapoi? Ma poate concedia? Ce pot face? Am nevoie de raspunsuri urgente.
Răspuns la discuția Titularul creditului a decedat
intre a vrea si a putea e diferenta...oricum va multumesc pentru informatii..