avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere sau demisie dupa terminarea concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere sau demisie dupa terminarea concediului medical

Buna ziua. Ma numesc Razvan am 33 de ani si sunt angajat la o firma la un bar pe postul de barman. M am angajat pe data de 22 .08.2014...iar pe data de 07.11.2014 m am imbolnavit de tuberculoza pulmonara si am intrat in concediu medical pentru a ma trata. Pe data de 01.07.2015 termin concediul medical (am avut deci din data de 07.11.2014 - 30.06.2015) si am vorbit cu patronul pentru reluarea muncii...Acesta a motivat ca nu ma mai poate primii inapoi pentru ca nu a angajat in locul meu pe o perioada determinata nesstiind cat lipsesc si cand ma intorc,si a angajat ca sa acopere postul pe perioada nedeterminata,si mi a sugerat ca sa intru in preaviz si sa terminam colaborarea. Eu nu sunt de acord si as dorii sa reincep munca si nu sa intru in preaviz ...Ce pot face in aceasta situatie? Ma poate concedia fara acordul meu? Ce trebuie sa fac ca sa imi pastrez locul de munca? Nu este obligat sa ma primeasca inapoi? Ma poate concedia? Ce pot face? Am nevoie de raspunsuri urgente.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 30 Iunie 2015
E mai bine sa va luati preavizul. Parerea mea! Sa incercati sa vorbiti cu patronul sa faceti in asa fel incat sa puteti beneficia eventual de un somaj mai ales ca tuberculoza este o boala grea care necesita o perioada mai indelungata pentru a va putea reveni complet. Sa vedeti daca v-au fost retinute de patron darile la stat si sa incercati cu un ajutor de somaj. Intre timp va puneti pe picioare si va cautati in alta parte, dar deocamdata in localurile publice cu boala dvs. nu aveti cum sa mai profesati. Nu disperati ca toate se rezolva, e o boala care are leac daca va tineti de tratament. Oricum e mai bine sa discutati cu patronul si sa plecati amiabil, intrucat daca dansul nu mai doreste o eventuala colaborare cu dvs. va da pur si simplu afara doar pe considerent de boala astfel ramaneti si fara somaj. Un eventual proces nu v-ar ajuta odata ca ati avea nevoie de un avocat care sa va reprezinte si apoi s-ar putea in mare masura sa nu castigati. Sanatate!
pai eu m am vindecat ...nu mai am de ce sa mai astept si vreau sa mucesc intrucat am scapat de boala...intrebarea mea era ca dak acum sunt bun de munca are dpreptul sa ma dea afara? medicul mi a dat aviz k pot reincepe munca

tratamentul l am terminat si medicul mi a dat accepul ca pot incepe munca .....
Concedierea se dispune fara acordul salariatului. Prin urmare, angajatorul este cel care decide daca va concediaza sau nu.
pai si se poate concedia asa fara motiv? asta nu e discriminare? k nu am facut imic rau ci doar am fost bolnav

Alte discuții în legătură

Concediere la expirarea concediului medical macelaru21 macelaru21 Buna ziua! Sunt angajat al une societati comerciale.De 2 luni sunt in concediu medical si voi fi pana la data de 31.12. Patronul firmei la care sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Cass sau ajofm lavi_cornelia lavi_cornelia Buna ziua, Ma numesc Diana B, am 23 de ani si sunt insarcinata in 32. de saptamani. La 30.06.2015 mi-a expirat CIM pe durata determinata, incheiat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Vrea sa ma dea afara de la munca desi sunt in concediu medical!! pustanu87 pustanu87 Buna ziua.Am fost operat recent si mi s-a dat de la spital concediu medical 2 sapt.dupa care pot merge din nou la munk fara probleme...doar ca am inteles de la ... (vezi toată discuția)