avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fostul angajator nu mi-a dat banii cuveniți la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fostul angajator nu mi-a dat banii cuveniți la lichidare și a semnat pe statul de plata în locul meu. Nu am bani pentru analiza grafologică, ce altceva aș putea face în această situație?

Am lucrat in vara 2017 timp de 4 luni la un restaurant din busteni,o luna cu contract pe 3 ore,una pe 6ore si una pe 8ore,,totul in regula pana cand pe 13 septembrie 2017 mi am dat demisia. Am intrebat la plecare de actele care trebia sa le primesc si de lichidare. Actele le am primit,insa bani( reprezentand 13 zile pe luna septembrie si co neefectutat) nu le a m primit nici pana in ziua de azi. Am sunat in repetate randuri dar patroana mi a spus ca nu are bani si ca o sa mii dea. Vazand aceste lucruri pe 14 .11. 2017 am facut sesizare la ITM si am asteptat raspunsul care a venit pe 16 ianuarie 2018 ca o bomba...acolo in raspunsul ITM scrie ca a verificat toate aspectele si reiese ca angajatorul mi ar fiplatit drepturile restante, avand ca dovada semnatura mea de primire. Soc si groaza eu nu am semnat nimic pe septembrie si nu am primit nici un ban,. Asta inseamna ca doamna patroana [editat nume firmă] a semnat in locul meu. Acum suma nu este mare(13 zile si CO) insa e munca mea prestata in alt oras eu fiind din Slobozia Ialomita, , singura solutie ar fi expertiza grafologica si instatnta dar problema e ca nu am bani sa fac expertiza grafologiica darnici nu as vrea ca doamna sa scape nepedepsita. Ce as putea sa fac in aeste conditii? cum sa procedez? ajutati ma sunt disperat.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 17 Ianuarie 2018
In acest caz, depuneti o plangere penala la care atasati si copia raspunsului dat de catre ITM.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere penala. Este singura solutie pe care o aveti.
Ok multumesc,si cine plateste expertiza grafologica? Si cand se plateste?

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, depuneti o plangere penala la care atasati si copia raspunsului dat de catre ITM.

Cuantumul onorariului este stabilit de către organele judiciare în funcție de natura și complexitatea cauzei și de cheltuielile suportate sau care urmează a fi suportate de către expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma unei concedieri abuzive angajatorul refuza plata concediului de odihna si semnarea statelor de plata angyangy angyangy Am fost pacalita de fosta patroana sa-mi dau demisia cu acordul ambelor parti de la data de 19 octombrie ,problema este ce pe 16si 17 octombrie am fost la ... (vezi toată discuția)
Sa ma ajutati - concediu fara plata; am muncit totusi... diuras diuras Data publicarii: Miercuri, 13 Octombrie 2010, 11:52 sunt angajata la o cafenea de 6 luni.Ei siau incetat activitatea in august pe motiv k era prea mare chiria ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si prenatal angelica82 angelica82 Buna ziua, Sunt angajata din data de 01-04-2013.Salariul brut este 800 ron respectiv 850 ron de la 01-01-2014.In luna a-12-a din anul 2013 am avut 5 zile de ... (vezi toată discuția)