avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sa ma ajutati - concediu fara plata; am muncit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sa ma ajutati - concediu fara plata; am muncit totusi...

Data publicarii: Miercuri, 13 Octombrie 2010, 11:52
sunt angajata la o cafenea de 6 luni.Ei siau incetat activitatea in august pe motiv k era prea mare chiria si ca deschide in alta parte si nea rugat pe noi angajatele sa ne facem concediu fara plata pana in 15 septembrie cand vor deschide cafeneaua in alta parte.Zis si facut numai k timpul a trecut concediul a expirat si ea nu ne mai chema la lucru.Am inceput sa lucram prin 24 si normal k acum la salar tot din 24 vrea sa ne plateasca numai k mie nu mi se pare corect din moment ce concediu leu a incetat in 15.Am omis faptu k am fost si la curatenie de prin 20 asta nu se pune ce trebuie sa fac .as vrea sa imi dati un raspuns rapidddddddddddd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!::
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:53, 13 Octombrie 2010
Daca detineti documente legale de angajare ,sesizati oficial ITM responsabil
cel mai important lucru este ca incepand cu data de 16 sa va mearga vechimea.
e prea putin important ca nu va plateste 10 zile din care de fapt dvs ati lucrat 5 .
vorbiti cu calm cu patroana si poate va intelege.
sesizarea la ITM ati putea sa o faceti dar nu mi se pare un lucru asa de grav deoarece daca totusi sesizati ITM-ul veti avea neplaceri din partea patroanei care nu are nici un interese sa lucreze cu personal care e dispus sa faca reclamatii.
Daca toti faceau asa cum recomanda cel de inainte, imi pare rau, si nu reclama nimeni, dati mereu cu capu in perete. Sper ca sa rezolv pe calea amicabila, dar daca nu este asa, ... folosesc mijlocie de justitie, si fiscalizarea, adica, tribunal si inspectoratul.
sa presupunem ca procedam asa cum spune dl avocat alvarolipo. mai mult de o amenda primita de patroni si poate o suma foarte mica de bani ca si compensatie pentru cele 10 zile ce se poate castiga ??
sa ne gandim ca in urma demersurilor ,patronul gaseste nod in papura si-i desface contractul de munca ce ne facem atunci ?
in ultima vreme e foarte greu de gasit un loc de munca .
pe asta se si bazeaza angajatorii . nu e corect dar ............
Eu vorbea in general. Dar evident prudenta este cel mai bun sofer a activitatiile nu doar de salariati ci si de toti. In orice caz, incet incet cred ca patroni trebuie sa fie amenintat mai mult in Romania prin legiile mult mai tare. Se joca cu paine a familiile... O seara placuta!. Si spor la munca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm ContSters91102 ContSters91102 Buna ziua, Societatea unde lucrez nu si a indeplinit obligatiile salariale pentru luna februarie, am facut o reclamatie la itm si acum astept un raspuns din ... (vezi toată discuția)
Probleme de serviciu pittbullcr pittbullcr Buna seara ma numesc Alexandru si este a doua oara cind postez deoarece am fost foarte multumit de raspunsul prompt pe care l-am primit prima data. Acum:am ... (vezi toată discuția)
Muncim si nu ne plateste veergy_veergy veergy_veergy mam angajat pe data de 20 iunie la o spalatorie auto la diferenta de 2 saptamani am fost acuzati tot personalul ca iam furat patroanei din poseta un lant si o ... (vezi toată discuția)