avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate haky_h

Activitate haky_h

Buna ziua,
Am achizitionat un automobil nou in luna Decembrie 2016 luata de la reprezentanta din Romania. In luna Ianuarie am inceput sa efectuez demersurile pentru a o inmatricula definitiv. Taxa de timbru era inca valabila, insa fiind masina noua am zis ca nu poate fi mare. Am mers in Ianuarie la ANAF pentru a-mi calcula taxa si mi s-a dat o Decizie cu suma de cca 1400 lei. Pe care nu am platit-o.
Afland ca timbrul de mediu se va anula incepand cu 1 Feb, am asteptat aceasta data pentru a inmatricula masina.

Acum intrebarea este urmatoarea:

Avand in vedere ca pe acesta foaie primita scrie:
"Prezenta reprezinta titlu de creanta si constituie instiintare de plata conform legi. Prezenta decizie paote fi contestata in termen de 45 de zile..."
eu sunt acum dator la ANAF in baza acestei hartii? Sau nu voi avea debite inregistrate la ei, hartie reprezentand doar o informare cate ma costa timbrul de mediu. Ma pot astepta ca peste o perioada de timp (cateva luni) sa primesc somatie ca am de plata aceasta suma?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Accident rutier cu victima
Multumesc frumos pentru raspunsurile prompte!
Buna ziua,
In conditiile unui accident rutier soldat cu victima in urma traversarii unei strazi prin loc nepermis, viteza automobilului fiind undeva la 30km/h (limita in acel segment de drum este 60km/h) as dori sa stiu urmatoarele aspecte:

1. Victima depune plangere penala si nu doreste sa si-o retraga, care este pragul de zile de ingrijiri medicale in urma caruia procesul nu se deschide?
2. In ce interval de timp trebuie obtinuta de catre victima certificatul medico-legal care atesta numarul de zile de ingrijiri medicale?
3. Se efectueaza expertiza tehnico-judiciara indiferent de numarul de zile de ingrijiri medicale?
4. Scopul aceste expertize tehnico-judiciare este de a stabili culpa? Culpa pieton, comuna sau sofer?
5. In contextul in care se stabileste culpa pietonului, acesta mai poate continua in instanta procesul cu soferul automobilului?

Multumesc frumo!
Buna ziua,

va multumesc pentru raspunsul prompt.

1. Inteleg ca DOAR in cazurile enumerate la art.58 din Legea nr.136/1995 de mai sus se poate face regres. (Nu exista si alte cazuri ?!)

2. Asiguratorul RCA cand trebuie instiintat despre producerea evenimentului ? In momentul procesului civil / penal ? Sau pana se ajunge acolo ?

Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog frumos sa imi spuneti (eventual cu referire la articol din lege) daca exista vreo situatia in care asiguratorul RCA, poate cere in instanta recuperarea despagubirilor de la asigurat, pe care le-a platit in urma producerii unui accident cu victime din culpa asiguratului.

(
Mai specific: am asigurare la o firma de asigurari. Sunt implicat intr-un accident cu victime din care ies vinovat. In urma unui proces compania de asigurari trebuie sa plateasca despagubiri victimelor.

Intrebare: Compania de asigurari care a platit despagubirile poate face regres catre mine, sa ma puna sa platesc despagubirile pe care le-a achitat el ?

)

Va multumesc anticipat!