avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier cu victima

Buna ziua,
In conditiile unui accident rutier soldat cu victima in urma traversarii unei strazi prin loc nepermis, viteza automobilului fiind undeva la 30km/h (limita in acel segment de drum este 60km/h) as dori sa stiu urmatoarele aspecte:

1. Victima depune plangere penala si nu doreste sa si-o retraga, care este pragul de zile de ingrijiri medicale in urma caruia procesul nu se deschide?
2. In ce interval de timp trebuie obtinuta de catre victima certificatul medico-legal care atesta numarul de zile de ingrijiri medicale?
3. Se efectueaza expertiza tehnico-judiciara indiferent de numarul de zile de ingrijiri medicale?
4. Scopul aceste expertize tehnico-judiciare este de a stabili culpa? Culpa pieton, comuna sau sofer?
5. In contextul in care se stabileste culpa pietonului, acesta mai poate continua in instanta procesul cu soferul automobilului?

Multumesc frumo!
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
haky_h, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:41, 19 Ianuarie 2016
1. 90 de zile
2. in principiu cat mai repede, daca este in spital, mai dureaza.
3. nu
4. da
5. daca este culpa exclusiva a pietonului, nu
Multumesc frumos pentru raspunsurile prompte!
Dacă victima nu are zile de îngrijiri medicale care sa atragă răspunderea penala nu veți răspunde penal dar va poate acționa în civil sa obțină despăgubirile.

Dacă e culpa ei exclusiva nu răspundeți nici penal și nici civil însă e obligatorie expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)