Buna seara,
In urma depunerii dosarului pentru inmatriculare firma la ONRC, am primit solutia "Amanat", iar la observatii: "ii ACORDUL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI ESTE INCOMPLET LA PCT 4 CONFORM ART 40 DIN LG 196/2018; LIPSA CERTIFICAT SI ADEVERINTA ANAF (CONFORM RASPUNS: SA COMPLETATI PE FORMULARUL CERERII LA LIT. E PCT 1 CU "15.01.2020"; CEREREA SA FIE COMPLETATA IN CONCORDANTA CU DOCUMENTELE DATE); 30.01.2020"
Imi poate spune cineva pas cu pas ce am de facut pentru a rezolva situatia?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Are cineva idee ce autorizatii imi trebuie si modul in care se pot ele (autorizatiile) obtine in cazul in care obiectul principal de activitate este- cod CAEN 900 "Activități de creație și interpretare artistică" ?
Totodata, va rog sa-mi spuneti in ce consta procedura de autorizare a activitatii la terti, in momentul in care vreau sa o aplic odata cu depunerea dosarului pentru infiintare SRL la ONRC?
Concret, prestez activitati artistice (muzica live) in diferite locatii (altele decat locatia in care firma are sediul social) si vreau sa fiu in regula din punct de vedere legal.
PS: in cazul in care doriti sa "vorbim in privat" va rog sa ocolititi aceasta discutie! Nu vreau si nu am nimic de ascuns fata de nimeni!
Multumesc pentru ajutor si intelegere!
Care sunt exact pasii care trebuie urmati pentru a infiinta un SRL cu asociat unic? De cate ori trebuie sa mergem la ONRC? Cum trebuie completate formularele, cererile? Poate cineva sa puna la dispozitie toate aceste informatii? Multumesc!
In urma unui consult la o clinica oftalmologica privata, am primit o prescriptie de ochelari. Problema mea consta in faptul ca respectiva prescriptie nu numai ca nu ma ajuta sa vad mai bine, ci dimpotriva, cu lentilele prescrise vad foarte rau (incetat, fara sa pot distinge nimic). Am anuntat telefonic problema in cauza la clinica respectiva, (cu scopul de a rezolva problema pe cale amiabila), insa raspunsul lor (tot verbal), a fost unul de genul: "ori respectati indicatiile date de doctorul clinicii, ori va vedeti de treaba"!
Intrebare: Poate constitui aceasta situatie un caz de "malpraxis"? Cum m-ati sfatui sa procedez in acest caz?
Mentionez ca nu intentionez sa obtin nici un fel de foloase materiale in urma acestei situatii, ci doar sa rezolv problema aplicand legea in vigoare.
Impreuna cu matusa mea am primit o mostenire, rezultata in urma decesului bunicii (mama matusii si a tatalui meu, si el decedat) . Mostenirea consta intr-o casa la curte.
In urma discutiilor avute, cu matusa mea, nu am ajuns la o intelegere asupra impartirii respectivei proprietati, deoarece, ea isi dorea vanzarea, dupa care sa impartim banii, iar eu imi doream o parte din casa (atat cat mi s-ar fi cuvenit).
Mai trebuie sa spun ca succesiunea nu este facuta deoarece matusa nu doreste acest lucru.
Bun, acum vin intrebarile:
1. in momentul de fata, si in conditiile expuse mai sus, ce drepturi am asupra proprietatii?
2. De ce matusa refuza sa facem succesiunea? Ar avea oare vre-un avantaj in cazul in care tergiverseaza acest fapt?
3. care este perioada in care succesiunea se face face mai ieftin? (am inteles ca o anmita perioada se plateste mai putin la primarie)
4. Daca matusa este pornita sa vanda, eu ce sanse am sa pastrez partea care imi revine?
5. Se poate face succesiunea, doar din partea mea? Nu stiu daca am formulat corect, dar intelesul ar fi daca ma pot daca pot incheia procesul de succesiune fara ... ca si matusa mea sa-si doreasca acest lucru.
In urma unui consult la o clinica particulara, am primit de la medicul care m-a consultat un diagnostic, insotit de un tratament. Nefiind docuentat in ale medicinei, am luat rezultatul si am plecat cu gandul sa urmez tratamentul si prescriptiile medicului. Totusi am avut curiozitatea sa cer si o alta parere. Si aici surpriza: pe langa diagnosticul pus gresit, tratamentul m-ar fi afectat foarte grav, daca l-as fi urmat! Totusi am cerut si o a treia parere, care mi-a confirmat ca primul diagnostic a fost pus gresit, si ca tratamentul era prost ales.
Intrebare: poate f acuzat medicul la care am fost prima data de malpraxis? daca da, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a-mi fae dreptate?
Multumesc!
Verificarile NU le face furnizorul de gaze, ci o firma autorizata ANRE si agreeata de respectivul furnizor.
In cazul de fata era vorba de verificarea periodica (si obligatorie) la intervalul de 2 ani.
Verificarile s-au efectuat normal si legal, exista un contrac ce are ca obiect "EFECTUAREA VERIFICARII INSTALATIEI DE GAZE",
Abuzurile s-au facut dupa executarea verificarii propriuzise.
Haideti sa dam un exemplu concret, pentru ca vad ca inca nu toata lumea a inteles clar unde e problema.
1. Sa zicem ca s-a ajuns la termenul scadent de expirare a verificarii respectivei instalatii, in cazul nostru 2 ani).
2. Verificarea este efectuata LEGAL, de o firma autorizata ANRE si agreeata de Distrigaz.
3. In urma verificarii, se constata ca in punctul X din apartamentul 125 sunt scapari de gaze. Verificarile au fost efectuate cu un aparat electronic NEVERIFICAT METROLOGIC!
4. Firma verificatoare, se ofera sa rezolve problema, CONTRA COST! Suplimentar de costul initial al verificarii.
5. Costul reparatiei va fi suportat de catre proprietarul apartamentului 125..
7. Pentru banii incasati in urma executiei reparatiilor, firma nu a oferit nici certificat de garantie, nici bon fiscal, nici factura.
9. In urma unei CONTRAVERIFICARI, cu o alta firma, s-a constatat ca scaparile de gaze gasite de prima firma erau inexistente, fictive.
10. S-a tras concluzia, ca prima firma, s-a folosit de prilejul oferit de actiunea de verificare, pentru a mai castiga ceva lucrari.
11. S-a ajuns pe acest forum unde s-a prezentat situatia, s-au pus intrebari, s-au oferit raspunsuri.
In cazul de fata ne incadram in prima varianta. Sa inteleg ca d.p.Dvs de vedere lucrurile ar trebui sa ramana asa cum a stabilit firma care face verificari ?
@adriantot - Ai abordat pacifist (dar corect) problema. Totusi, daca voi apela la distribuitor (cum am si facut de fapt) acesta ma va redirectiona tot catre o firma agreeata de el (respectivul distribuitor) si autorizata de ANRE.
In schimb, @elga50, a pus exact punctul pe I. Anume faptul ca asociatia (adminul, presedintele, etc) nu au luat nici un fel de masuri asupra modului (fraudulos) in care firma a incasat banii de la locatari. Vorbesc de plata reparatiilor, care este diferita de plata verificarilor.