avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate Cristyne06

Activitate Cristyne06

Răspuns la discuția Semnatura de acord vecinatate
Multumesc pt. amabilitatea dvs.!
Vecinul doreste sa faca intabularea pe numele fiicei sale, aceasta fiind pentru cateva zile prezenta in tara! Noi nu am ajuns inca la o anumita intelegere asupra corectitudinii pozitiei hotarului, neefectuand masuratori, nu ne permitem momentan, fiindca dorim cu jalonare corespunzatoare , imprejmuire teren cu gard, respectiv autorizatie daca este necesar, costurile fiind mai ridicate, si situatia inca nefiind clara, cum am specificat!
Dar in aceste conditii este necesar sa obtina semnatura de acord, iar mama sau fratele sau nefiind inca proprietari cu acte, parintii lor fiind decedati, sunt obligati astfel sa convina? Sa inteleg ca sfatul dvs. este sa nu semneze mama, respectiv sa nu prezinte copia CI solicitata, daca avem aceasta incertitudine ( specific ca detinem schita, iar hotarul nu este drept, observandu-se devierea acestuia de-a lungul terenului)?
Specific ca si noi am apelat in acelasi context la alte persoane, in cazul unui anumit teren, in scopul de a obtine act de proprietate, pe baza de hotarare judecatoreasca definitiva, singura obligatie fiind ca Primaria locala sa ne puna in posesie, iar pentru aceasta trebuind de efectuat masuratori, respectiv de obtinut acordul scris al vecinatatilor terenului in cauza, fapt ce a decurs fara probleme.
Buna seara! As dori sa apelez la bunavointa cuiva, adresandu-ma pe aceasta cale cu multumiri anticipate, sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare:
- In situatia in care un vecin apeleaza la unul dintre fratii ai caror parinti sunt decedati, in conditiile in care nu s-a realizat o clarificare permanenta a situatiei de tip succesiune - partaj, iar la locul respectiv exista o mica problema in ceea ce priveste respectarea hotarului, in defavoarea vecinului, acesta facand masuratori, iar familia noastra inca nu, este normal ca vecinul sa obtina de la noi semnatura de acord ( impreuna cu copie CI a mamei, momentan mama neavand domiciliul permanent acolo, nici acte tip proprietate) privind vecinatatea cu terenul ce doreste sa il intabuleze numitul?
In speranta unor lamuriri , va doresc o seara cat mai placuta!
Buna seara!
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde!
Specific ca in hotararea judecatoreasca este vorba de stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenului in cauza, precum si punerea in posesie cu suprafata respectiva. Actiunea a avut ca scop obtinerea titlului de proprietate, in baza documentatiei existente, la refuzul primit de la primar de a intocmi procesul verbal, respectiv punerea in posesie corespunzatoare.
Sincer, nu mi se pare normal si corect ca am ajuns sa ne cumparam mostenirea proprie, terenul pe care il detinem noi, si nu altcineva, insa, din pacate, observ multe situatii in care oamenii, pe plan local, nu sunt indrumati corespunzator si probabil va mai trece multa vreme pana cand cu totii, in general, vom fi mai bine informati in legatura cu drepturile noastre, pe cand multi altii vor fi partasi, in continuare, la masa celor necinstiti, dar ceea ce ma doare, si nu sunt singura - dovada o reprezinta multe situatii mai mult sau mai putin similare -, e ca ei "fac legea" dupa bunul lor plac, fara a fi verificati/ sanctionati de nimeni!
Asadar, ni s-a comunicat ca s-a modificat legislatia cu privire la cele de mai sus, si ca, conform procedurii noi, o data cu eliberarea titlului de proprietate trebuie efectuata si intabularea terenului, iar de aceste lucruri se va ocupa d-l inginer cadastral in cauza, probabil in relatii cu primaria si consiliul local, cu acordul nostru, contra unei sume in jur de 500- 600 lei. Specific ca urmeaza a-i achita respectiva suma, anuntandu-ma zilele trecute ca are nevoie pt. a face inscrierea terenului la Cartea Funciara.
Sunt totusi dezamagita daca intr-adevar situatia corecta se prezinta in realitate, asa cum ati descris-o dvs, d-na avocat, fiindca s-au pierdut timp si bani si cu procesul, iar acum iarasi, insa macar sper sa nu fie in zadar, fiindca incredere cu greu se poate avea in cineva, mai ales in conditiile date!
Multumesc mult din nou pentru raspunsul dvs., si desi as mai avea si alte probleme si intrebari legate de aspecte funciare, va doresc o seara placuta in continuare si numai bine!:)
Buna ziua!
Ma adresez pe aceasta cale, in speranta si increderea ca mi se va comunica un raspuns, pentru care multumesc anticipat, de asemenea apreciez si timpul acordat!
Acum cativa ani, dupa ce a incetat din viata ultima, bunica, am hotarat impreuna cu mama sa ne ocupam de punerea la punct a actelor de proprietate asupra terenurilor detinute in familie, unul dintre acestea aflandu-se intr-o localitate vecina. Procedura grea de rezolvare, dupa cum se cunoaste, datorita imensei birocratii si legislatiei cu caracter interpretativ, punandu-ne bete in roate astfel ani buni de zile, ne-au facut sa ne "intindem" cu rezolvarea, respectiv obtinerea dreptului legal asupra proprietatii, pe baza de hotarare judecatoreasca, pana in momentul de fata! Astfel, hotararea, definitivata fiind acum un an de zile, a fost xerocopiata si respectiv inaintata cu cererea de rigoare catre Primaria din localitatea pe raza careia se afla terenul in cauza, nefacandu-se absolut nimic in sensul respectarii acesteia in intervalul de timp enuntat! Recent, luand legatura cu secretarul Primariei de acolo, revenit la locul de munca intre timp, la recomandarea dansului am discutat cu un domn inginer specialist pe probleme de cadastru, care ne-a efectuat o masuratoare, a doua realizata dupa localizare, am mers impreuna sa obtinem acordul si semnaturile vecinilor cu terenul respectiv, s-au semnat o multime de acte de catre fiecare, in parte, urmand a semna si reprezentantul Primariei, in calitate de primar, care fuse in concediu. A revenit, a semnat , d-l inginer care se ocupa m-a sunat si mi-a confirmat, urmand ca d-lui sa inainteze actele in vederea inregistrarii la Cartea Funciara, totul contra unei sume de bani, bineanteles, de cateva sute de roni.
Intrebarea este urmatoarea: este aceasta procedura corecta derulata in vederea obtinerii titlului de proprietate pe terenul in cauza? Daca da, cam la ce sume se poate ajunge pana la finalizare, respectiv intabulare, avand in vedere ca hotararea a fost obtinuta acum mai bine de un an, suportand o suma de cheltuieli si in timpul procesului deschis la perioada respectiva, iar discutand acest aspect cu d-l inginer, ne-a confirmat ca totul costa in jur de cateva sute de roni ( desi din cate stiu personal, pentru aceasta din urma, intabularea, costurile totusi ar fi mai mari, ceea ce ma pune un pic pe ganduri)?!
Astept cu mult interes un raspuns, mi-ar fi de mare ajutor! Multumesc!