Cred că vecinul doreşte să-şi întabuleze imobilul proprietatea sa, dar probabil că ternul în cauză are o suprafaţă mai mare decât cea trecută în actul de proprietate.Pentru lamurirea situaţiei , vecinul dvs încearcă să obţină prin intermediul unui proces verbal, declaraţie sau alt înscris consimţământul dvs pentru a întabula terenul în suprafaţa faptică.
Sfatul meu este să vă masuraţi şi dumneavoastră proprietatea pentru a vedea dacă nu cumva suprafaţa în plus ce se află în posesia vecinului nu este de la dvs.
Multumesc pt. amabilitatea dvs.!
Vecinul doreste sa faca intabularea pe numele fiicei sale, aceasta fiind pentru cateva zile prezenta in tara! Noi nu am ajuns inca la o anumita intelegere asupra corectitudinii pozitiei hotarului, neefectuand masuratori, nu ne permitem momentan, fiindca dorim cu jalonare corespunzatoare , imprejmuire teren cu gard, respectiv autorizatie daca este necesar, costurile fiind mai ridicate, si situatia inca nefiind clara, cum am specificat!
Dar in aceste conditii este necesar sa obtina semnatura de acord, iar mama sau fratele sau nefiind inca proprietari cu acte, parintii lor fiind decedati, sunt obligati astfel sa convina? Sa inteleg ca sfatul dvs. este sa nu semneze mama, respectiv sa nu prezinte copia CI solicitata, daca avem aceasta incertitudine ( specific ca detinem schita, iar hotarul nu este drept, observandu-se devierea acestuia de-a lungul terenului)?
Specific ca si noi am apelat in acelasi context la alte persoane, in cazul unui anumit teren, in scopul de a obtine act de proprietate, pe baza de hotarare judecatoreasca definitiva, singura obligatie fiind ca Primaria locala sa ne puna in posesie, iar pentru aceasta trebuind de efectuat masuratori, respectiv de obtinut acordul scris al vecinatatilor terenului in cauza, fapt ce a decurs fara probleme.