avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare teren aflat in posesia mamei si apoi a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare teren aflat in posesia mamei si apoi a noastra, ocupat acum in mod abuziv de vecin.

Buna ziua. Mama a posedat fara acte in pace si fara sa fie tulburata din 1953 (nu avem probe doar din auzite stim ca din acest an) un teren limitrof proprietatii sale legale (primit ca zestre). In 2006 a vandut o parte din proprietatea detinuta cu acte, intabulata deja, ocazie cu care sau facut masuratori pt dezmembrarea partii vandute si pt prima data se mentioneaza documentar, in unele acte, suprafata detinuta de mama fara acte, metrii patrati si localizarea exacta in planul cadastral, etc. In 2009 ea a decedat iar noi mostenitorii am continuat sa posedam si suprafata fara acte. In 2010 sa dezbatut succesiunea si sa impartit ceea ce detinea cu acte in parti egale. Partea fara acte a ramas in afara dezbaterii din lipsa actelor iar noi o posedam in continuare. In 2019 ne aflam pt un timp in strainatate, moment de care a profitat un vecin care cunostea situatia. Acesta a intrat abuziv a ocupat aceste teren si ne-a inchis accesul nostru, proclamandul ca fiind fara stapan si acum este a lui. Ce putem face mostenitorii ca sa-l recuperam si sa obtinem si acte de proprietate?
Amintesc ca terenul apare in posesia mamei (fara o data concreta de cand il poseda) intr-un document cadastral cat si in plan cadastral, intocmite in 2006. In cartea funciara actuala/registrul agricol suprafata apare ca fara proprietar, fara intabulare.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
daniel_fergusson, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan_plescan , utilizator 18:13, 26 Iunie 2020
Buna ziua,
Puteti discuta cu un avocat si incepe un proces de uzucapiune pentru terenul respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
O hotarare de admitere a cererii de uzucapiune ar reprezenta titlul dumneavoastra asupra terenului. Asta daca sunt indeplinite conditiile pentru uzucapiune si daca se poate dovedi posesia.
ce dovezi am putea cauta pt dovedire posesie? avem doar actul de masuratori din 2006 in care inginerul de la cadastru a scris in documentatia pt intabulare ca "sa gasit" in posesia doamnei ..... suprafata de ..... mp fara acte. Martori nu sunt decat vecinul ocupant abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune daniel_fergusson daniel_fergusson buna ziua. din anii ´50 (fara probe documentale) bunica mea a avut in posesie un teren fara acte, alaturi de cel in proprietate. in 2006 sau facut ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire sau anulare uzucapiune ? muraruelena muraruelena - am o hotarare de reconstituire a dreptului de proprietate al meu asupra terenului autorilor mei ( teren intravilan ). - este vorba despre un teren ... (vezi toată discuția)
Identificare teren ContSters206369 ContSters206369 ---buna dimineata.... ocpi sau alta institutie poate sa efectueze o identificare de teren , la solicitarea persoanelor fizice , daca terenul este pus in ... (vezi toată discuția)