misha4412 a scris:
Multumesc pentru raspuns.Va rog sa ma lamuriti mai departe:bunelul meu(tatl defunctului) vduv cu 4 copii s-a cstorit de unde s-au nscut nc 8 copii(inclus unchiul decedat si tatul meu).Toti s-au nascut n Romnia(fostul jud.Hotin) pna n anul 1940.Unchiul ,un frate si o sora au refugiat n Romnia,restul au ramas pe teritoriul Ucrainei(inclus cu taica meu).Am fost la un avocat n Romnia sa-mi dea informatia necesara de a apela la instanta.Mi sa spus ca trebue sa aduc adresele de domiciliu ale toti,care pot pretinde la mostenire.Unchiul decedat divortat de 30 de ani nu a avut copii,alt unchi -cetatean romn(predecedat) a fost divortat si a avut un copil,nu stiu unde se afla,matusa mea(predecedat)-cetatean romn a avut 4 copii,din care unul pretinde la mostenire.Restul din nepoti-stranepoti al defunctului au domiciliul n Ucraina,dar sunt mpastiati prin lume-care la Italia,care la Portugalia.ntrebarile sunt-1)Daca nu am toata informatia despre petentii la mostenire,pot apela la instanta? 2)3% taxe numai eu le achit,sau toti care dau acordul acceptrrii la mostenire? Cu stima!!!!