Bună ziua la toţi!Unciul meu a decedat 4 luni în urmă,era divorţat de 30 de ani şi nu are copii.Era din famiilie din 12 copii:4 de la un tată şi 8(inclus defunctul) fraţi şi surori drepţi.Din toţi au rămas în veaţă o soră dreaptă şi vre-o 15 nepoti.Unciul a lăsat moştenire o casă pe pămînt.Eu,nepot din frate precedat,am fost la notariat ca să deschid succesiune,dar am fost refuzat,motivul era-trebue să aduc toate declaraţiile de acceptare sau refuz de la toţi moştenitorii.Nu am dorinţa să-i rog pe rudele să declare,toţi sunt informaţi că unciul a decedat şi a rămas casă.Am depus o declaraţie de acceptare a moştenirii la notar pentru mine şi prin procură pentru mătuşa mea(sora defunctului).Întrebarea mea este:1)După ce termen de la deces pot deschide succesiunea în instanţă?
Bineinteles ca aveti acest drept. Cu conditia sa nu-i impiedicati nici pe ceilalti succesibili sa o faca. Pana la dezbaterea succesiunii nu aveti mai multe drepturi decat ei.
Iar daca dvs faceti acte de. Conservare sau administrare a bunurilor din masa succesorala sunteti considerat acceptant tacit al succesiunii. Tot ce cheltuiti cu conservarea , imbunatatirile aduse , le recuperati de la ceilalti succesibili.