avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii în instanþã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii în instanþã

Bună ziua la toţi!Unciul meu a decedat 4 luni în urmă,era divorţat de 30 de ani şi nu are copii.Era din famiilie din 12 copii:4 de la un tată şi 8(inclus defunctul) fraţi şi surori drepţi.Din toţi au rămas în veaţă o soră dreaptă şi vre-o 15 nepoti.Unciul a lăsat moştenire o casă pe pămînt.Eu,nepot din frate precedat,am fost la notariat ca să deschid succesiune,dar am fost refuzat,motivul era-trebue să aduc toate declaraţiile de acceptare sau refuz de la toţi moştenitorii.Nu am dorinţa să-i rog pe rudele să declare,toţi sunt informaţi că unciul a decedat şi a rămas casă.Am depus o declaraţie de acceptare a moştenirii la notar pentru mine şi prin procură pentru mătuşa mea(sora defunctului).Întrebarea mea este:1)După ce termen de la deces pot deschide succesiunea în instanţă?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 07:48, 27 August 2011
Mul?umesc pentru r?spuns.V? rog s? m? l?muri?i mai departe:bunelul meu(tatâl defunctului) vâduv cu 4 copii s-a câsâtorit de unde s-au nâscut încâ 8 copii(inclus unchiul decedat ?i tat?l meu).To?i s-au n?scut în România(fostul jud.Hotin) pân? în anul 1940.Unchiul ,un frate ?i o sora au refugiat în România,restul au r?mas pe teritoriul Ucrainei(inclus cu taic? meu).Am fost la un avocat în România s?-mi dea informa?ia necesar? de a apela la instan??.Mi sa spus c? trebue s? aduc adresele de domiciliu ale to?i,care pot pretinde la mo?tenire.Unchiul decedat divor?at de 30 de ani nu a avut copii,alt unchi -cet??ean român(predecedat) a fost divor?at ?i avut un copil,nu ?tiu unde se afl?,m?tu?a mea(predecedat?)-cet??ean român a avut 4 copii,din care unul pretinde la mo?tenire.Restul din nepo?i-str?nepo?i al defunctului au domiciliul în Ucraina,dar sunt împr??tia?i prin lume-care la Italia,care la Portugalia.Întreb?rile sunt-1)Dac? nu am toat? informa?ia despre peten?ii la mo?tenire,pot apela la instan??? 2)3% taxe numai eu le achit,sau to?i care dau acordul accept?rii la mo?tenire? Cu stim?!!!!
misha4412 a scris:
[
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
misha4412, utilizator
misha4412 a scris:

misha4412 a scris:

Multumesc pentru raspuns.Va rog sa ma lamuriti mai departe:bunelul meu(tatl defunctului) vduv cu 4 copii s-a cstorit de unde s-au nscut nc 8 copii(inclus unchiul decedat si tatul meu).Toti s-au nascut n Romnia(fostul jud.Hotin) pna n anul 1940.Unchiul ,un frate si o sora au refugiat n Romnia,restul au ramas pe teritoriul Ucrainei(inclus cu taica meu).Am fost la un avocat n Romnia sa-mi dea informatia necesara de a apela la instanta.Mi sa spus ca trebue sa aduc adresele de domiciliu ale toti,care pot pretinde la mostenire.Unchiul decedat divortat de 30 de ani nu a avut copii,alt unchi -cetatean romn(predecedat) a fost divortat si a avut un copil,nu stiu unde se afla,matusa mea(predecedat)-cetatean romn a avut 4 copii,din care unul pretinde la mostenire.Restul din nepoti-stranepoti al defunctului au domiciliul n Ucraina,dar sunt mpastiati prin lume-care la Italia,care la Portugalia.ntrebarile sunt-1)Daca nu am toata informatia despre petentii la mostenire,pot apela la instanta? 2)3% taxe numai eu le achit,sau toti care dau acordul acceptrrii la mostenire? Cu stima!!!!

Judecarea unei actiuni succesorale se face prin chemarea in judecata a tuturor persoanelor cu vocatie succesorala concreta.
Aveti obligatia sa indicati numele si domiciliul tuturor persoanelor pe care le chemati in judecata.
In situatia in care nu puteti indica adresele tuturor paratilor, trebuie sa depuneti la dosar dovezi ca ati intreprins toate demersurile necesare aflarii domiciliului paratilor.
In aceasta situatie, puteti solicita citarea prin publicitate si prin afisare la usa instantei, potrivit dispozitiilor art.95 Cod procedura civila.
Taxa judiciara de timbru de 3% o va suporta reclamantul, care are posibilitatea sa recupereze o parte din acesti bani, proportionala cu cotele succesorale ale paratilor, de la acestia, sub forma cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii in instanta misha4412 misha4412 Buna ziua!Va rog un ajutor.Unchiul meu a decedat in aprilie 2011.Eu,nepot(tatal meu predecedat era frate cu defunctul) am acceptat mostenirea prin declaratie ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune buni271 buni271 multumesc anticipat tuturor celor care vor avea rabdarea si amabilitatea sa-mi raspunda la urmatoarea speta: un unchi(fratele tatalui) a decedat acum 2 ... (vezi toată discuția)
Sotia unchiului meu a decedat ,ma intereseaza cine intra la partaj ... andreimihai1969 andreimihai1969 sotia unchiului meu a decedat ,ma intereseaza cine intra la partaj si ce cote ia fiecarece nu au avut copi ,din partea sotiei mai exista o sora si fata ... (vezi toată discuția)