avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate george_raican

Activitate george_raican

Am o fetita care are autism si merge intr-un centru de recuperare al unei asociatii tip ONG. Asociatia are 2 centre in doua localitati diferite dar in acelasi judet. Pentru ca la centru unde este copilul meu sunt divergente cu presedintele asociatiei am cazut de comun acord cu parintii celorlalti copii sa infiintam o filiala daca adunarea generala a asoiatiei va vrea. In cazul in care ne este acceptata cererea contul centrului, masina centrului si celelalte utilitati adica cladire, mobilier etc pot ramane ale filialei? Daca cererea nostra e respinsa vrem sa infiintam o filiala a altei asociatii tot ONG dar intrebarea e la fel cu cea de sus. ce putem face?
Sunt angajat pompier la o societate privata care presteaza servicii de prevenire si stingere a incendiilor la Cne Cernavoda. Sunt calificat in radioprotectie pentru acces in toate zonele radiologice ale centralei. Colegii mei angajati la CNE primesc alimentatie de protectie in valoare de 40 ron per tichet de masa iar eu primesc bonuri in valoare de 18.72 ron per total tichete de masa (adica 1 tichet de 10 ron alimentatie de protectie si 1 tichet de 8.72 ron) este normal acest lucru. Ce ar trebui sa fac?
Am primit si de la AJPS cam acelasi raspuns ca si cel de la ANPS decat ca ei nu ne-au raspuns direct decat prin intremediul Prefecturii Ialomita pentru ca am depus si acolo o petitie si au fost somati de Prefectura sa de-a un raspuns iar prefectura ne-a raspuns (transmis mesajul AJPS-ului). Multumim tuturor pentru ajutor. Doamne-ajuta!
Am primit un raspuns favorabil de la ANPS prin care spune ca ne incadram la concediu si indemnizatie - raspuns telefonic - urmand sa ne trimita hartia cu raspunsul oficial. In scimb cei de la agentia judeteana adica juristii si cea care se ocupa de dosar spun ca nu ne incadram deoarece primul copil a fost preluat ca plata de Oug 148/2005. Acum nu mai stim ce sa facem pentru ca juristii de la Agentia Judeteana spun ca nu ne incadram dar ANPS spune ca da.Cum sa procedam?

Am sunat la anps si mi-au spus ca Oug. 148/2005 se refera si la nasterile care au avut loc inainte de 01.01.2006 asa ca nu se poate sa imi acorde concediu si indemnizatie. Le-am scris si un e-mail si mi-au spus ca o sa-mi raspunda maine cel tarziu luni. Ce sa fac?

Sunt intr-o mare problema si va rog sa ne ajutati. Sotia mea este insarcinata in luna a 8- a cu cel de-al patrulea copil. Pentru primii trei am primit indemnizatie si concediu fractionat adica: primul s-a nascut in 17.01.2005 si a primit pana in 17.05.2006 cand s-a nascut al doilea, apoi a intrat in plata cu cel deal doilea pana in 17.05.2008. in 02.06.2008 a intrat in plata cu cel de-al treilea pana in 01.09.2009 cand a inceput serviciul si a lucrat pana acum neintrerupt. Am citit in lege ca se considera trei nasteri copiii nascuti supa 01.01.2006 dar cei de la directia muncii spun ca nu mai primim nimic. Care este adevarul si ce putem face. Multumim.