avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare concediu de crestere si ingrijire copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare concediu de crestere si ingrijire copil.

Sunt intr-o mare problema si va rog sa ne ajutati. Sotia mea este insarcinata in luna a 8- a cu cel de-al patrulea copil. Pentru primii trei am primit indemnizatie si concediu fractionat adica: primul s-a nascut in 17.01.2005 si a primit pana in 17.05.2006 cand s-a nascut al doilea, apoi a intrat in plata cu cel deal doilea pana in 17.05.2008. in 02.06.2008 a intrat in plata cu cel de-al treilea pana in 01.09.2009 cand a inceput serviciul si a lucrat pana acum neintrerupt. Am citit in lege ca se considera trei nasteri copiii nascuti supa 01.01.2006 dar cei de la directia muncii spun ca nu mai primim nimic. Care este adevarul si ce putem face. Multumim.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:58, 24 Septembrie 2011
Art.9 alin.2 din OUG nr.111/2010 prevede ca : La stabilirea celor 3 nasteri si, dupa caz, a celor 3 situatii se iau in calcul si cele pentru care s-a beneficiat de concediu si indemnizatie, precum si de stimulent in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare

Norme metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
Art. 3
(1) La stabilirea celor 3 nasteri sau, dupa caz, a celor 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta, se iau in calcul numai cele pentru care s-a beneficiat de drepturile prevazute de ordonanta de urgenta, respectiv de drepturile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) In situatia in care persoana se afla la a patra nastere ori urmatoarele sau, dupa caz, la a patra situatie prevazuta la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta ori urmatoarele si nu a beneficiat de drepturile mentionate la alin. (1), atunci, in intelesul ordonantei de urgenta, drepturile prevazute de aceasta se acorda.
1. OUG 148/2005 a intrat in vigoare cu data de 01.01.2006.
2. - Conform textelor de lege redate de colegul "freeelis" reiese ca dvs. aveti numai 2 copii pentru care ati primit indemnizatie pentru CCC in baza OUG 148/2005.
- Pentru primul copil ati beneficiat de prevederile Legii 19/2000 (prevederi abrogate de OUG 148/2005).
3. Parerea mea este ca sunteti indreptatit sa primiti indemnizatie pentru CCC pentru al patrule copil al dvs.
4. Faceti o sesizare la Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale (ANPS) si explicati cum v-am spus si noi aici ca sunteti indreptatit sa primiti indemnizatie pentru CCC.
5. Daca vreti puteti sa ne spuneti si noua ce v-a raspuns ANPS (tot aici pe acest topic).
Probabil s-a considerat ca a primit indemnizatie si pentru primul copil in perioada 01.01.2006 ,cand a intrat in vigoare OUG 148/2005,pana-n 17.05.2006,desi dreptul i-a fost stabilit in prealabil intrarii in vigoare a OUG.. Asteptam raspunsul pe care o sa-l primiti de la ANPS(daca doriti sa-l comunicati).

Am sunat la anps si mi-au spus ca Oug. 148/2005 se refera si la nasterile care au avut loc inainte de 01.01.2006 asa ca nu se poate sa imi acorde concediu si indemnizatie. Le-am scris si un e-mail si mi-au spus ca o sa-mi raspunda maine cel tarziu luni. Ce sa fac?

1. Asteptati sa primiti raspunsul sa vedem care este baza legala a ceea ce spun ei.
2. Apoi postati-ne si noua raspunsul sa vedem daca ii puteti actiona in judecata.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc pentru al patrulea copil primaryteacher primaryteacher Cazul acestei doamne este urmatorul: Are 4 copii nascuti dupa ianuarie 2006.Pentru cel de-al doilea si al treilea a beneficiat de indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Se mai primeste indemnizatie dupa al treilea copil? furnisoara furnisoara Am inteles ca pana la 1 ian 2012 se primea indemnizatie pana la al 3-lea copil nascut dupa 2005 sau 2006. S-a schimbat aceasta in urma modificarilor ce s-au ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil la al cincilea copil manuta34 manuta34 am cinci copii si am beneficiat de indemnizatie la trei dintre ei acum imi spun ca nu mai beneficiez de indemnizatie la al cincilea primul este nascut in 2003 ... (vezi toată discuția)