avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se mai primeste indemnizatie dupa al treilea copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se mai primeste indemnizatie dupa al treilea copil?

Am inteles ca pana la 1 ian 2012 se primea indemnizatie pana la al 3-lea copil nascut dupa 2005 sau 2006. S-a schimbat aceasta in urma modificarilor ce s-au facut in ultima luna?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bw_vision , utilizator 23:45, 10 Martie 2018
OUG nr.111/2010
Art. 9. — (1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1), art. 5 si 6, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).
(2) La stabilirea celor 3 nasteri si, dupa caz, a celor 3 situatii se iau in calcul si cele pentru care s-a beneficiat de concediu si indemnizatie, precum si de stimulent in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
......
A ramas la fel, se acorda indemnizatie pentru CCC pentru primele 3 nasteri.
Am o prietena care in 2009 a primit indemnizatie si pentru al 4-lea copil, primii trei fiind nascuti inainte de 2006. Deci ea a beneficiat de CCC si pentru primii 3 si pentru al patrulea nascut in 2009.
Acum se beneficiaza doar de 3 CCC indiferent de anul nasterii?
Mai exact si eu am 3 nasteri inainte de 2006 si acum ar trebui sa nasc in martie si as dori sa stiu daca voi mai beneficia de vre-un CCC sau nu.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
furnisoara, utilizator
1. Din OUG 111/2010:

Art. 9
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1), art. 5 si 6, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).

(2) La stabilirea celor 3 nasteri si, dupa caz, a celor 3 situatii se iau in calcul si cele pentru care s-a beneficiat de concediu si indemnizatie, precum si de stimulent in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) Situatia copilului nascut mort sau situatia in care acesta moare in perioada corespunzatoare concediului de maternitate nu se are in vedere la stabilirea primelor 3 nasteri pentru care se acorda drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta .

(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).

(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie la nivelul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

(6) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (4), nivelul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.


2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:

Art. 3.
(1) La stabilirea celor 3 naşteri sau, dupã caz, a celor 3 situaţii prevãzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã, se iau în calcul numai cele pentru care s-a beneficiat de drepturile prevãzute de ordonanţa de urgenţã, respectiv de drepturile prevãzute de Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 7/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

(2) În situaţia în care persoana se aflã la a patra naştere ori urmãtoarele sau, dupã caz, la a patra situaţie prevãzutã la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã ori urmãtoarele şi nu a beneficiat de drepturile menţionate la alin. (1), atunci, în înţelesul ordonanţei de urgenţã, drepturile prevãzute de aceasta se acordã.

3.- Asadar sunt luate in calcul numai nasterile incepand cu 2006.
- In cazul colegei dvs. nu sti spus datele de nastere ale tuturor copiilor si daca mama acestora a beneficiat pentru toti 4 de indemnizatie pentru CCC.
Prietana mea a beneficiat de 4 CCC, 1999, 2002 2005 si 2009. Deci norrmal as putea beneficia si eu? Am copii nascuti in 2000, 2003 si 2005. Si urmatorul in 2012...
Multumesc!

Alte discuții în legătură

A sasea nastere dar nici un ccc pana in prezent tormi tormi sotia mea urmeaza sa nasca in luna decembrie acest an al 6-lea copil eu sunt angajat din luna noiembrie 2010 pana in prezent nu am beneficiat nici unul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru al patrulea copil primaryteacher primaryteacher Cazul acestei doamne este urmatorul: Are 4 copii nascuti dupa ianuarie 2006.Pentru cel de-al doilea si al treilea a beneficiat de indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Al doilea concediu pentru cresterea copilului claudia.streanga claudia.streanga Buna ziua, As dori sa imi oferitii cateva informatii legate de al II lea concediu de maternitate: in prezent, sunt in concediu de crestere copil, pana la ... (vezi toată discuția)