avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... A sasea nastere dar nici un CCC pana in prezent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

A sasea nastere dar nici un CCC pana in prezent

sotia mea urmeaza sa nasca in luna decembrie acest an al 6-lea copil
eu sunt angajat din luna noiembrie 2010
pana in prezent nu am beneficiat nici unul dintre noi de ccc
pot sa beneficiez pt acest copil

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:14, 20 Iunie 2011
trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni pentru a beneficia de concediu pt cresterea copilului.
Copilul daca se naste in decembrie, dumneavoastra indepliniti conditiile.
Lecturati OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. pentru amanunte

Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Mihaela Enache, Avocat
1. Din OUG 111/2010:
Art.9
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1), art. 5 si 6, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).

(2) La stabilirea celor 3 nasteri si, dupa caz, a celor 3 situatii se iau in calcul si cele pentru care s-a beneficiat de concediu si indemnizatie, precum si de stimulent in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
...
2. Din Norma de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 3.
(1) La stabilirea celor 3 naşteri sau, dupã caz, a celor 3 situaţii prevãzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã, se iau în calcul numai cele pentru care s-a beneficiat de drepturile prevãzute de ordonanţa de urgenţã, respectiv de drepturile prevãzute de Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 7/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

(2) În situaţia în care persoana se aflã la a patra naştere ori urmãtoarele sau, dupã caz, la a patra situaţie prevãzutã la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã ori urmãtoarele şi nu a beneficiat de drepturile menţionate la alin. (1), atunci, în înţelesul ordonanţei de urgenţã, drepturile prevãzute de aceasta se acordã.

3. Asadar daca nu ati beneficiat niciodata de indemnizatie pentru CCC puteti beneficia acum oricare dintre parinti care in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole.

4. Asa cum ati descris dvs. situatia veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai primeste indemnizatie dupa al treilea copil? furnisoara furnisoara Am inteles ca pana la 1 ian 2012 se primea indemnizatie pana la al 3-lea copil nascut dupa 2005 sau 2006. S-a schimbat aceasta in urma modificarilor ce s-au ... (vezi toată discuția)
Al doilea concediu pentru cresterea copilului claudia.streanga claudia.streanga Buna ziua, As dori sa imi oferitii cateva informatii legate de al II lea concediu de maternitate: in prezent, sunt in concediu de crestere copil, pana la ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu de crestere si ingrijire copil. george_raican george_raican Sunt intr-o mare problema si va rog sa ne ajutati. Sotia mea este insarcinata in luna a 8- a cu cel de-al patrulea copil. Pentru primii trei am primit ... (vezi toată discuția)