avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Activitate gimi44

Activitate gimi44

Răspuns la discuția Chitanta de mana
In chitanta de mana este trecuta intreaga suprafata de 5000 mp ,in actele de proprietate sunt trecuti 1000 mp si casa.
Buna ziua,
Rog un raspuns pentru urmatorul caz.In 1990,tatal meu a achizitionat in judetul Prahova ,cu chitanta de mana semnata si de doi martori, o casa cu aproximativ 5000mp teren (faneata,livada,vie).S-a intocmit act de vanzare-cumparare pe casa si1000mp.Dupa o perioada,nu mai tin exact minte cat timp,tatal meu a vrut sa faca acte si pe suprafata ramasa,dar fostii proprietari au solicitat o suma mare de bani. Care este calea cea mai buna de a intocmi actele?Mentionez ca acum cativa ani,fostul proprietar a decedat,ramanand sotia si doi copii.
Dupa parerea mea ,politia comunitara ar trebui desfiintata de urgenta.Este formata din ''elemente''cu o slaba pregatire profesionala,care odata ce s-au vazut autorizati au inceput cu tot felul de practici comuniste.Mai rau,sunt platiti din banii nostrii si au fost infiintati fara acordul cetateniilor.Cred ca ar fi normal un referendum pe aceasta problema daca nu a fost
facut inainte.
Din cate cunosc eu,PUZ-ul este necesar pt.schimbarea categoriei de folosinta a terenului asa cum s-a mai scris si in alte topicuri.

@Kyandra a scris aici in 8 Martie 2010:

''Sunteti in eroare! Nu este vorba de scoatere din circuitul agricol (este deja scos, fiind intravilan) ci de schimbarea categoriei de folosinta a terenului din intravilan agricol in intravilan curti-constructii! Iar asta se face prin PUZ sau PUD, intocmit in baza unui certificat de urbanism eliberat de primarie. Mergeti intai la biroul urbanism si solicitati acel certificat de urbanism in vederea construirii unei locuinte si respectati intocmai prevederile mentionate acolo ( o sa va spuna exact ce va trebuie - PUZ/PUD, ce avize, autorizatii, etc). PUZ/PUD se intocmeste de un arhitect autorizat,iar la final este avizat de Consiliul judetean si aprobat de Consiliul local prin hotarare.''

Răspuns la discuția Teren intravilan arabil
Kyandra a scris:

De la 01.01.2011 nu se mai poate face PUZ pentru suprafete mai mici de 10.000 mp, conform Ordinului Ministrului dezvoltarii regionale si turismului, nr. 2701/2010.

Am citit ordinul respectiv dar nu am gasit nimic care sa specifice ca nu se poate face PUZ pe suprafete mai mici de 10 000 mp.Nu cumva este vorba de alta lege?
Răspuns la discuția Teren intravilan arabil
Am inteles ca se poate face PUZ,intrebarea este daca se poate face PUZ pentru un teren mai mic de 10 000mp in vederea construirii unei case ?
Buna ziua,

Doresc achizitionarea unui teren pt. construirea unei case.Studiez piata terenurilor din jud.Ilfov de cca.doi ani si am observat ca preturile terenurilor intravilane(excluse cele cu categoria de folosinta curti-constructii) care nu PUZ au scazut mai mult decat cele intravilane construibile.Acest lucru s-a intamplat dupa aparitia OUG 7/2011 privind urbanismul.Doresc sa stiu daca se mai poate intocmi PUZ pt. terenuri cu suprafete mai mici de 10 000mp.sau trebuie cumparat numai teren intravilan construibil?

Cu stima,
Gimi