Doresc achizitionarea unui teren pt. construirea unei case.Studiez piata terenurilor din jud.Ilfov de cca.doi ani si am observat ca preturile terenurilor intravilane(excluse cele cu categoria de folosinta curti-constructii) care nu PUZ au scazut mai mult decat cele intravilane construibile.Acest lucru s-a intamplat dupa aparitia OUG 7/2011 privind urbanismul.Doresc sa stiu daca se mai poate intocmi PUZ pt. terenuri cu suprafete mai mici de 10 000mp.sau trebuie cumparat numai teren intravilan construibil?
Au scazut mai mult deoarece PUZ-ul dureaza si trebuie "trecut" prin consiliul localB-). Teoretic se poate obtine PUZ si autorizatie de constructie pe orice teren ,cu precizarea ca e pe riscul cumparatorului.E posibil ca pe "sub" teren sa fie "retele de utilitati" si atunci nu mai poti construi.E necesar sa te documentezi bine inainte de a cumpara.Inchei cu o "gluma relativ la risc "in viata doar moartea si fiscul sunt sigure".Succes.
De la 01.01.2011 nu se mai poate face PUZ pentru suprafete mai mici de 10.000 mp, conform Ordinului Ministrului dezvoltarii regionale si turismului, nr. 2701/2010.
De la 01.01.2011 nu se mai poate face PUZ pentru suprafete mai mici de 10.000 mp, conform Ordinului Ministrului dezvoltarii regionale si turismului, nr. 2701/2010.
Am citit ordinul respectiv dar nu am gasit nimic care sa specifice ca nu se poate face PUZ pe suprafete mai mici de 10 000 mp.Nu cumva este vorba de alta lege?
Imi cer scuze, este vorba despre art. 32 alin.1 lit. c din legea 350/2001, pentru amenajarea teritoriului si urbanism, asa cum a fost modificata prin OG 7/2011