Am nevoie de o lamurire:in cazul cesiunii de parti sociale intre un asociat persoana fizica romana , in calitate de cedent, si o persoana juridica straina in calitate de cesionar cum se face plata impozitului(cesionarea se face la un pret mult mai mare fata de valoarea lor din capitalul social) si care este forma legala de urmat pentru finalizarea operatiunii?
Ati primit prin posta pentru a avea o dovada de primire. Trebuie sa va prezentati la sediu la data si ora scrisa.Daca refuza sa va dea nr. de inregistrare trimiteti prin posta cu confirmare de primire atat cererea cat si demisia.De asemenea puteti depune o reclamatie la itm dar de preferat impreuna cu alti colegi pentru a se putea demonstra prin martori spusele dv. si faptul ca ati lucrat peste program si in zilele libere legale.
Daca firma da faliment lichidatorul va achita mai intai drepturile salariale.reclamatia la ITM va va ajuta sa va recuperati banii mult mai repede
Faceti nota explicativa in dublu exemplar ,precizati exact motivele si cereti nr. de inregistrare pe exemplarul doi.
Daca doriti incheierea raporturilor de munca depuneti demisia si precizati conf art.80.(8) din codul muncii ("salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile contractuale ") si totodata faceti o cerere de lichidare a tuturor drepturilor, inclusiv concediu de odihna, ore suplimentare, etc
Va multumesc pentru precizari.
Astazi am vazut hartia semnata de tatal meu.Este un contract de vanzare cumparare in care se precizeaza ca ii vinde terenul si o sa-i mai dea o anumita suma.Pe mine nu ma intereseaza valoarea. Eu pot sa-i dau banii inapoi.Terenul are valoare sentimentala pentru mine. Daca ramane valabil ca si antecontract de vanzare cumparare , care sunt efectele lui din punct de vedere legal?
As vrea sa ma ajutati intr-o problema: tatal meu a facut o declaratie de vanzare a unui teren agricol in anul 2006 .Acel teren era dat de primarie pentru familie si nu avea drept de vanzare decat dupa 10 ani de la obtinerea terenului(la acea data nu trecusera inca 10 ani).Actul nu este oficial, nu este inregistrat la notar sau in alta parte. In 2007 tatal meu a decedat.Eu nu am stiut nimic de acea tranzactie pana acum, cand fratele meu a primit de la anaf o instiintare ca are pamantul respectiv dat in arenda printr-un contract semnat in fals de presupusul cumparator.Intrebarea mea este: Ce valoare are hartia semnata de tatal meu si cumparatorul are sanse in instanta sa castige acest teren ?