avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota explicativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota explicativa

mi s-a cerut nota explicativa pentru ca nu am fost la serviciu cu toate ca am plecat din mai multe motive: au refuzat sa- mi salariu, concediul de odihna LA EI NU EXISTA CONCEDIU...CE E ALA.?.., am stat peste program, am muncit in zilele declarate de lege libere fara a primi vreo compensare, jigniri la greu cu toti angajatii
Vreau sa stiu pentru ce imi cere nota explicativa(imi trimite prin posta nota) si de ce nu imi inchide contractul de munca din ziua cand am plecat si amana pentru septembrie.VA rog spuneti-mi ce trebuie sa fac, fac o cerere de incetare a raportului de munca cu acordul partilor sau imi dau demisia sau astept pana luna viitoare cu toate ca firma da faliment si si nu stiu daca mai dau de ei(este cumva razbunare k nu am stat la inventar sa se mai foloseasca de mine si sa nu mai imi dea banii? pentru ca a mai dat tepe de genul asta si am preferat sa plec fara preaviz pt k oricum ne-a anuntat ca inchide cu cateva zile inainte nu cu 20 de zile lucratoare conform CIM. Ce incredere sa am ca primesc banii daca el da faliment si refuza sa ne dea macar o parte din salariu
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
ioan-s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 27 August 2011
Spuneti in nota explicativa tocmai aceste nemultumiri ale dvs!
Faceti nota explicativa in dublu exemplar ,precizati exact motivele si cereti nr. de inregistrare pe exemplarul doi.
Daca doriti incheierea raporturilor de munca depuneti demisia si precizati conf art.80.(8) din codul muncii ("salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile contractuale ") si totodata faceti o cerere de lichidare a tuturor drepturilor, inclusiv concediu de odihna, ore suplimentare, etc
rectific :art. 81(8)
ioan-s a scris:

mi s-a cerut nota explicativa pentru ca nu am fost la serviciu cu toate ca am plecat din mai multe motive: au refuzat sa- mi salariu, concediul de odihna LA EI NU EXISTA CONCEDIU...CE E ALA.?.., am stat peste program, am muncit in zilele declarate de lege libere fara a primi vreo compensare, jigniri la greu cu toti angajatii
Vreau sa stiu pentru ce imi cere nota explicativa(imi trimite prin posta nota) si de ce nu imi inchide contractul de munca din ziua cand am plecat si amana pentru septembrie.VA rog spuneti-mi ce trebuie sa fac, fac o cerere de incetare a raportului de munca cu acordul partilor sau imi dau demisia sau astept pana luna viitoare cu toate ca firma da faliment si si nu stiu daca mai dau de ei(este cumva razbunare k nu am stat la inventar sa se mai foloseasca de mine si sa nu mai imi dea banii? pentru ca a mai dat tepe de genul asta si am preferat sa plec fara preaviz pt k oricum ne-a anuntat ca inchide cu cateva zile inainte nu cu 20 de zile lucratoare conform CIM. Ce incredere sa am ca primesc banii daca el da faliment si refuza sa ne dea macar o parte din salariu

DAR DE CE TRIMITE PRIN POSTA...stiam k trebuie semnata personal sim cu cineva din conducere si pentru nr.de inregistrare trebuie sa ma duc la firma
si lichidarea pentru concediu de odinha si orele suplimentare ...mai concret ...adica sa-mi plateasca toate astea? nu prea sunt sanse. si inca ceva....nu cred ca au inregistrat noul contract de munca la ITM (am semnat decizia de incetare a CIM pe firma veche si urma sa primim noul contract pe alta firma dar la acelasi patron, din iulie si a trecut aproape o luna jumate de atunci...si mi s-a spus ca oricum nu mai trebuie dus la ITM...cum asa...stiu ca nu se mai trece in cartea de munca ci doar electronic dar contractul tb sa aiba stampila si nr.de inreg de la ITM
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
ioan-s, utilizator

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in demisionare UNHleaSHD UNHleaSHD Buna ziua! Doresc sa demisionez de la firma actuala fara preaviz si as dori sa-mi cunosc oportunitatile. Mentionez ca nu am idee ce inseamna o demisie ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ioana_i ioana_i Buna ziua. Numele meu este Ioana. Am lucrat la un angajator care era neserios din multe puncte de vedere. Dupa aproape o luna si jumatate de la inceperea ... (vezi toată discuția)
Cerere de lichidare PETROIRAMONANICOLITA PETROIRAMONANICOLITA Buna ziua am lucrat 2 luni la o firma in romania care m-a detasat in italia ca si camerista am avut contract de munca incheiat in romania pe perioada ... (vezi toată discuția)