avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota explicativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota explicativa

mi s-a cerut nota explicativa pentru ca nu am fost la serviciu cu toate ca am plecat din mai multe motive: au refuzat sa- mi salariu, concediul de odihna LA EI NU EXISTA CONCEDIU...CE E ALA.?.., am stat peste program, am muncit in zilele declarate de lege libere fara a primi vreo compensare, jigniri la greu cu toti angajatii
Vreau sa stiu pentru ce imi cere nota explicativa(imi trimite prin posta nota) si de ce nu imi inchide contractul de munca din ziua cand am plecat si amana pentru septembrie.VA rog spuneti-mi ce trebuie sa fac, fac o cerere de incetare a raportului de munca cu acordul partilor sau imi dau demisia sau astept pana luna viitoare cu toate ca firma da faliment si si nu stiu daca mai dau de ei(este cumva razbunare k nu am stat la inventar sa se mai foloseasca de mine si sa nu mai imi dea banii? pentru ca a mai dat tepe de genul asta si am preferat sa plec fara preaviz pt k oricum ne-a anuntat ca inchide cu cateva zile inainte nu cu 20 de zile lucratoare conform CIM. Ce incredere sa am ca primesc banii daca el da faliment si refuza sa ne dea macar o parte din salariu
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
ioan-s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 27 August 2011
Ati primit prin posta pentru a avea o dovada de primire. Trebuie sa va prezentati la sediu la data si ora scrisa.Daca refuza sa va dea nr. de inregistrare trimiteti prin posta cu confirmare de primire atat cererea cat si demisia.De asemenea puteti depune o reclamatie la itm dar de preferat impreuna cu alti colegi pentru a se putea demonstra prin martori spusele dv. si faptul ca ati lucrat peste program si in zilele libere legale.
Daca firma da faliment lichidatorul va achita mai intai drepturile salariale.reclamatia la ITM va va ajuta sa va recuperati banii mult mai repede
:offtopic: Intervente moderator
@ julia_julia
@ ioan-s

Nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat se poate edita mesajul).

Este o incalcare a Regulamentului Forumului care se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, ce va fi public si va fi postat de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului.
Abaterile repetate ducand la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

==========

@ ioan-s

Nota explicativa nu are niciun efect juridic , in condtitiile expuse de dvs.
Aceasta este uzitata in cadrul cercetarii disciplinare prealabile a salariatului , astfel ca in cadrul acestei cercetari ascultarea salariatului se finalizeaza prin "nota explicativa" pe care acesta o da. Prin urmare, pentru a da o astfel de ”nota” trebuie sa fiti convocat la comisia de disciplina.

Neindeplinirea obligatiilor asumate prin contractul individual de munca de catre angajator da posibilitatea salariatului de a demisiona fara preaviz , potrivit art.81 alin.8 C.mun.
Sesizarea incalcarii legislatiei cu privire la relatiile de munca de catre angajator o puteti face adresandu-va atat ITM-ului , cat si instantei de judecata.
ITM-ul poate constata incalcarea legislatiei muncii, dar nu-l poate obliga pe angajator.

Dupa 01.01.2011 nu se mai depun scriptic la ITM, contracte individuale de munca, in vederea inregistrarii lor .. acestea se transmit electronic prin programul Revisal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in demisionare UNHleaSHD UNHleaSHD Buna ziua! Doresc sa demisionez de la firma actuala fara preaviz si as dori sa-mi cunosc oportunitatile. Mentionez ca nu am idee ce inseamna o demisie ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ioana_i ioana_i Buna ziua. Numele meu este Ioana. Am lucrat la un angajator care era neserios din multe puncte de vedere. Dupa aproape o luna si jumatate de la inceperea ... (vezi toată discuția)
Cerere de lichidare PETROIRAMONANICOLITA PETROIRAMONANICOLITA Buna ziua am lucrat 2 luni la o firma in romania care m-a detasat in italia ca si camerista am avut contract de munca incheiat in romania pe perioada ... (vezi toată discuția)