In urma decesului mamei, fratele a incasat de unul singur ajutorul de inmormantare de la casa pensiei,neparticipand la cheltuielile de inmormantare.Pentru acest punct din procesul de succesiune intentat trebuia sa platesc o taxa de timbru pe care nu am platit-o din cauza ca a coincis cu praznicul de 1 an facut mamei si nu am mai dispus de bani.Ca urmare instanta a anulat acest punct nedorind sa-mi acorde o amanare a platii.Astfel fratele a ramas cu ajutorul de inmormantare la care aveam si eu dreptul, in buzunarul propriu. Este corect sau mai bine zis se mai poate poate face ceva ca sa-mi pot recupera dreptul meu de 1/2 din acest ajutor de inmormantare? Pentru ca mi se pare incorect ca numai el sa aiba dreptul sa ia toata suma ca si cum ar fi fost singur la parinti iar eu sa decad din acest drept doar pentru ca nu am platit o taxa de timbru .
In urma unui proces de succesiune asupra unui loc de veci instanta mi-a incredintat mie cavoul format din 2 etaje ,obligandu-ma in schimb sa platesc jumatate din valoare cavoului paratului.Daca eu am facut un credit la o banca dar inca nu m-am folosit de banii oferiti ,instanta poate sa-mi ia acesti bani si sa-i dea paratului in contul banilor pe care ii datorez acestuia in urma acestei hotarari?
succesiunea dupa mama s-a facut odata cu succesiunea dupa tata,mama renuntind la partea ei in favoarea mea.. In ceea ce priveste intelegerea ca intre frati eu as fi vrut cu cea mai mare placere dar credeti ca ,cu un om care in loc sa-si duca mama pe ultimul drum fuge dupa bani te poti intelege? Cite am de iertat si cite continua sa faca numai eu stiu.In orice caz,promisiunea facuta de el este ca o sa ma faca sa pierd si mostenirea de la parinti dar si casa proprie care nu are legatura cu parintii.Mai nou a spus sa-mi darim casa ramasa de la parinti ca-i curge apa de ploaie de pe casa in curte la el.Dar nici nu ploua si chiar daca ploua am burlane la casa.Care apa de poaie deci? Un lucru eu nu inteleg: de ce a furat actul de la cavoul familiei din casa mea? Eu pot sau nu pot deschide succesiunea dupa locul de veci fara acest act?
Ca sa ma pot intelege cu el ar trebui sa-l las sa consume curentul apa si gazul din casa parinteasca pe care eu le platesc, si sa ma inglod in datorii pe care nu le pot plati , pina ajung sa pierd tot ce am..Pentru ca omul vrea sa sudeze acareturi,sa ude gradina ,dar pe banii mei.Fara sa mai vorbim de insulte,jigniri si chiar merge mai departe.
partajul succesoral a fost facut facut cu 3 ani inainte de a muri mama,dupa moartea tatalui meu, acesta fiind deschis la dorinta fratelui meu.A mai ramas doar succesiunea pentru locul de veci pe care nu o pot face pentru ca fratele meu mi-a sustras din casa unde era depusa decedata actul de la cavoul familiei unde tot eu am platit in ziua inmormantarii impozitul pe 3 ani (de la data mortii tatalui meu pina la moartea mamei )precum si pregatirea cavoului pentru inmpormantarea mamei mele.
As ruga pe cineva care cunoaste daca poate sa ma indrume.Nu de mult timp mi-am ingropat mama si am suportat cheltuielile de inmormantare de una singura (se poate demonstra) iar fratele meu in ziua cind trebuia dusa mama la groapa a lipsit si s-a dus la casa de pensii si a luat ajutorul de inmormantare fara sa-mi spuna.Acum eu am ramas sa platesc datoriile facute si el a ramas cu banii. Exista vreo modalite de a recupera ceva din bani pentru a plati datoriile?(exclus de a discuta cu el pentru ca el a zis ca i-a luat pentru ca asa a vrut el si nu-mi da nimic).