avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face ceva daca unul din copii isi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face ceva daca unul din copii isi inmormanteaza mama iar celalalt care nu a participat cu nimic se duce si ia ajutorul de inmormantare de la casa depensii?

As ruga pe cineva care cunoaste daca poate sa ma indrume.Nu de mult timp mi-am ingropat mama si am suportat cheltuielile de inmormantare de una singura (se poate demonstra) iar fratele meu in ziua cind trebuia dusa mama la groapa a lipsit si s-a dus la casa de pensii si a luat ajutorul de inmormantare fara sa-mi spuna.Acum eu am ramas sa platesc datoriile facute si el a ramas cu banii. Exista vreo modalite de a recupera ceva din bani pentru a plati datoriile?(exclus de a discuta cu el pentru ca el a zis ca i-a luat pentru ca asa a vrut el si nu-mi da nimic).
Cel mai recent răspuns: farizadah , utilizator 08:33, 24 Septembrie 2011
In actiunea de partajl succesoral se reglementeaza aceste aspecte!
partajul succesoral a fost facut facut cu 3 ani inainte de a muri mama,dupa moartea tatalui meu, acesta fiind deschis la dorinta fratelui meu.A mai ramas doar succesiunea pentru locul de veci pe care nu o pot face pentru ca fratele meu mi-a sustras din casa unde era depusa decedata actul de la cavoul familiei unde tot eu am platit in ziua inmormantarii impozitul pe 3 ani (de la data mortii tatalui meu pina la moartea mamei )precum si pregatirea cavoului pentru inmpormantarea mamei mele.
Mare bezevenghi fratele ,dar lipsit de rationament logic si legal , dtra puteti recupera o parte din cheltueli - adica 1/2 - , prin instanta mchemand in subsidiar si casa de pensii pentru nerespectarea conditiilor de eliberare a banilor , respectiv declaratie pe propria raspundere a fratelui ca el a suportat cheltuelile ,eventual atentificata de notar.
Dumnezeule mare,iata ce face banul din om.Cum de este posibil asa ceva intre frati?
Pai dupa mama nu deschideti succesiunea? La deschiderea succesiunii dupa mama dvs aveti o creanta de recuperat de la fratele dvs. Tot prin partaj succesoral se rezolva. Insa deschideti succesiunea si dupa mama!

Alte discuții în legătură

Succesiune kunanca kunanca va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: tata a decedat in luna februarie 2012, suntem 3 frati din doua casatorii ale tatalui meu. In casa ramasa ... (vezi toată discuția)
Succesiune alexanglia alexanglia Eu si sora mea suntem mostenitorii unei matusi care decedat,sora de mama cu mama noastra, noua revenindu-ne 1/4 din casa+teren+loc de veci.La mostenire mai ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune v3ronica v3ronica Buna seara tuturor! Sint noua aici si incerc sa ma exprim pe intelesul tuturor. Problema mea este urmatoarea: mama mea si parintii ei au cumparat un loc de ... (vezi toată discuția)