avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face ceva daca unul din copii isi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face ceva daca unul din copii isi inmormanteaza mama iar celalalt care nu a participat cu nimic se duce si ia ajutorul de inmormantare de la casa depensii?

As ruga pe cineva care cunoaste daca poate sa ma indrume.Nu de mult timp mi-am ingropat mama si am suportat cheltuielile de inmormantare de una singura (se poate demonstra) iar fratele meu in ziua cind trebuia dusa mama la groapa a lipsit si s-a dus la casa de pensii si a luat ajutorul de inmormantare fara sa-mi spuna.Acum eu am ramas sa platesc datoriile facute si el a ramas cu banii. Exista vreo modalite de a recupera ceva din bani pentru a plati datoriile?(exclus de a discuta cu el pentru ca el a zis ca i-a luat pentru ca asa a vrut el si nu-mi da nimic).
Cel mai recent răspuns: farizadah , utilizator 08:33, 24 Septembrie 2011
Da, se mai poate face ceva... sa va impacati ca fratii, sa nu ramaneti certati pe viata...
E pacat, viata e asa de scurta si vedeti, oricine, ori cati bani ar avea tot nu duce nimic de pe acest Pamant,... decat doar patru scanduri... Asa ca faceti tot posibilul si va intelegeti si chiar daca nu recuperati acesti bani, iertati-l pe frate...fiti frati buni, sau fiti doar dvs cel BUN, daca altfel nu se poate. Intr-o zi poate va recunoaste si fratele sau daca nu... atunci macar aveti dvs linistea sufleteasca ca ati facut totul ca sa nu fiti certati. Faceti asta si in amintirea parintilor dvs.
pacurar a scris:

Da, se mai poate face ceva... sa va impacati ca fratii, sa nu ramaneti certati pe viata...
E pacat, viata e asa de scurta si vedeti, oricine, ori cati bani ar avea tot nu duce nimic de pe acest Pamant,... decat doar patru scanduri... Asa ca faceti tot posibilul si va intelegeti si chiar daca nu recuperati acesti bani, iertati-l pe frate...fiti frati buni, sau fiti doar dvs cel BUN, daca altfel nu se poate. Intr-o zi poate va recunoaste si fratele sau daca nu... atunci macar aveti dvs linistea sufleteasca ca ati facut totul ca sa nu fiti certati. Faceti asta si in amintirea parintilor dvs.

EXCELENT SFAT !!!
succesiunea dupa mama s-a facut odata cu succesiunea dupa tata,mama renuntind la partea ei in favoarea mea.. In ceea ce priveste intelegerea ca intre frati eu as fi vrut cu cea mai mare placere dar credeti ca ,cu un om care in loc sa-si duca mama pe ultimul drum fuge dupa bani te poti intelege? Cite am de iertat si cite continua sa faca numai eu stiu.In orice caz,promisiunea facuta de el este ca o sa ma faca sa pierd si mostenirea de la parinti dar si casa proprie care nu are legatura cu parintii.Mai nou a spus sa-mi darim casa ramasa de la parinti ca-i curge apa de ploaie de pe casa in curte la el.Dar nici nu ploua si chiar daca ploua am burlane la casa.Care apa de poaie deci? Un lucru eu nu inteleg: de ce a furat actul de la cavoul familiei din casa mea? Eu pot sau nu pot deschide succesiunea dupa locul de veci fara acest act?
Ca sa ma pot intelege cu el ar trebui sa-l las sa consume curentul apa si gazul din casa parinteasca pe care eu le platesc, si sa ma inglod in datorii pe care nu le pot plati , pina ajung sa pierd tot ce am..Pentru ca omul vrea sa sudeze acareturi,sa ude gradina ,dar pe banii mei.Fara sa mai vorbim de insulte,jigniri si chiar merge mai departe.
Doamna drag a, succesiunea se deschide prin moarte! Nu puteati sa faceti succesiunea dupa mama dvs care era in viata cand ati facut succesiunea dupa tatal dvs si partajul dupa acesta! Dansa a renuntat la succesiunea dupa tatal dvs!

Faceti cum v am spus, deschideti succesiunea dupa mama in instanta.
Am sa merg sa deschid succesiunea dupa mama. M ultumesc frumos de sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune kunanca kunanca va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: tata a decedat in luna februarie 2012, suntem 3 frati din doua casatorii ale tatalui meu. In casa ramasa ... (vezi toată discuția)
Succesiune alexanglia alexanglia Eu si sora mea suntem mostenitorii unei matusi care decedat,sora de mama cu mama noastra, noua revenindu-ne 1/4 din casa+teren+loc de veci.La mostenire mai ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune v3ronica v3ronica Buna seara tuturor! Sint noua aici si incerc sa ma exprim pe intelesul tuturor. Problema mea este urmatoarea: mama mea si parintii ei au cumparat un loc de ... (vezi toată discuția)