avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: tata a decedat in luna februarie 2012, suntem 3 frati din doua casatorii ale tatalui meu. In casa ramasa locuieste a doua sotie, fratele nostru vitreg are casa lui, iar noi doi (fratii din prima casatorie) locuim in apartamentele personale. Nu s-a facut deschiderea succesiunii. Fratele vitreg a scos din casa in care a ramas mama lui carti de valoare, mobila stil, etc. Cat timp tata a fost bolnav la pat ( anul trecut), s-a scos de la banca toata suma de bani pe care tata si sotia o aveau depusa, tata fiind in imposibilitate de a-si da acordul (Alzheimer). Ce ne sfatuiti sa facem ? N-am facut nimic pana acum pentru ca nu am vrut sa ne certam, dar ne e teama ca ar putea sa ne excluda si de la cota ce ni se cuvine din casa, intr-un fel sau altul. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 23:35, 5 Martie 2012
Nu au cum sa va excluda de la cota ce revine din imobil.

Dvs. va trebui sa deschideti succesiunea de pe urma tatalui.

Asta nu inseamna ca trebuie sa va certati!

Mergeti la notar si acolo deschideti succesiunea.
Faceti declaratia de acceptare a succesiunii la orice notariat. Apoi daca dezbateti succesiunea la notarul de la ultimul domiciliu al defunctului, daca nu se poate pe cale amiabila adica la notar, cu incheierea notarului care este obligatorie mergeti in instanta pt dezbaterea succesorala. Ternenul in care puteti face declaratia de acceptare esre de un an conform NCC.
Multumesc pentru promptitudine. Altceva mai putem recupera?
Depinde ....amiabil in afara de ce se va gasi in patrimoniul defunctului la data decesului nu puteti recupera....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire după tatăl decedat: sora lui vitregă primește ceva? Izuka Izuka Buna. Tatal meu o murit de 4 ani. Eu sunt singurul copil. Traieste mama tatalui meu. Tata mai are o sora vitrega. Intrebarea mea este cat mostenesc eu dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabiloi gabiloi sotul meu nu a facut succesiunea an urma decesului tatalui de acu 5 ani Are doi frati vitregi cu alta femeie cu care nu a fost legitim sant pe numele lui ... (vezi toată discuția)