avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

sotul meu nu a facut succesiunea an urma decesului tatalui de acu 5 ani
Are doi frati vitregi cu alta femeie cu care nu a fost legitim sant pe numele lui trecuti/ Nu vor sa faca succesiune dar au pretenti la o suma de bani NOI AM RENOVAT CASA NOI AM PLATIT DATORIILE LA PRIMARIE Intrebarea mea este daca mergem la tribunal ce sanse am ca acestia sa nu primeasca nimic ?Si dac noi platim impozitele an continuare ce sanse avem sa ne revina noua pamintul si casa. dupa cat timp ?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:59, 19 Decembrie 2011
Fratii vitregi au dat declaratie de acceptare a succesiunii in termen de 6 luni de a decesul tatalui lor? Daca nu au facut acest lucru si nici nu au acceptat succesiunea tacit facand acte de administrare a bunurilor succesorale adica au platit impozite, au incasat chirii sau au inchiriat din bunurile mostenirii pot fi considerati straini de succesiune.
impozitele le-am platit noi nu ei ei nu au contribuit cu nimic la repararea ei numai noi am chitant la toate cumparaturile de reparati
V am intrebat daca au dat declaratie de acceptare a succesiunii in termen de 6 luni de la decesul tatalui? Aceasta declaratie trebuia data in forma autentica la notar.
nu au dat nici o declaratie la nici unnotar.Acu dupa 5 ani vor bani nu si succesiune numai daca platesc eu dar nu vreau sai despagubim cu nimic. casa am renovato noi. desi nu locuim acolo.Vreau sa stim an ce mod ne ramine noua
Daca nu au acceptat succesiunea in termen fie expres fie tacit sunt considerati straini de succesiune. Mergeti la notarul public de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu deschideti dezbaterea succesiunii, cu certificatul de deces al defunctului actele de proprietate...notarul va efectua toate interogarile inclusiv cele de la RNOS registrul de optiuni succesorale ca sa verifice daca cei doi frati vitregi au acceptat succesiunea. Se poate elibera certificat de mostenitor pt Sotul dvs in cazul in care cei doi frati nu au facut acceptare expresa sau nu dovedesc ca au acceptat tacit. In cazul in care acestia dovedesc ce v am mentionat notarul da o incheiere prealabila obligatorie si va indruma spre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune gabiloi gabiloi sotul meu nu afacut succesiunea dupa tatal lui acum frati luicei 2 frati vitregi doresc parte la imobil Dar nici nu vor sa contribuie la partaj.Ar putea face ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Beatrice86 Beatrice86 Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la succesiune boudica boudica Buna seara, Mama a decedat in urma cu 6 luni. Ea a cumparat locuinta impreuna cu tatal meu vitreg (eu nu sunt adoptata de catre el). As dori sa stiu ce se ... (vezi toată discuția)