avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

sotul meu nu afacut succesiunea dupa tatal lui acum frati luicei 2 frati vitregi doresc parte la imobil Dar nici nu vor sa contribuie la partaj.Ar putea face prin judecata acest lucru?Si mar interesa ce sort de reusita ar avea daca ar face asta? Pentruca nici nu am vrea sa le oferim nimic deoarece sotu a renovat casa dupa deces el a contibuit la impoxete avem bonuri pe toate materialele folosite la reparati decesul socrului a avut loc acu 5 ani ei vor numai bani dupa asta nu si alceva .CUM NE SFATUIITI SA PROCEDAM?
Cel mai recent răspuns: gabiloi , utilizator 20:03, 11 Decembrie 2011
Sansele ca fratii sa reuseasca ceva ar fi ca acestia sa fi acceptat succesiunea, expres sau tacit, in termenul de optiune succesorala.Altfel, cum se spune, ei pot fi considerati straini de mostenire, adica nu mai pot dobandi drepturile succesorale recunoscute de lege.
Avand in vedere ca dvs ati achitat impozitele, ati achitat taxele aferente bunurilor care fac parte din masa partajabila, inseamna o acceptare tacita a mostenirii de catre dvs. Daca fratii nu au facut si ei astfel de acte sau nu au dat la notariat o declaratie de acceptare a mostenirii, ei sunt straini de mostenire.
In aceasta situatie, mergeti la notariat si deschideti succesiunea urmand sa aratati ca sunteti singurul mostenitor, in conditiile in care ceilalti nu au acceptat mostenirea sau ca sunt si acestia mostenitori in conditiile in care au acceptat succesiunea prin declaratie autentica la notariat.
Daca nu va intelegeti la notariat, mergeti in instanta urmand ca instanta sa stabileasca cine sunt mostenitorii, cota ce revine fiecaruia si modul de impartire a bunurilor.
Pentru cheltuielile facute de sot cu privire la bunurile mostenirii - impozite, lucrari de renovare, aveti dreptul la recuperarea acetora.
gabiloi a scris, in alte topicuri – pe care le-am sters:

fratii sotului nu doresc sa faca partajul dupa decesul socrului din urma cu 5 ani CUM AM PUTEA SA PROCEDAM OARE DACA AI CHEMAM AN ISTANTA CE REZULTATE AM AVEA Mentionez ca la contributia casi am luat parte nu-mai noi am chitante la toata intretinerea ei am renovato si acu vor nu-mai bani si atat mai are 2 frati si aceia vitregi sotu meu e cel mai mare cu actuala nu a fost legitim as dori sa ami spuneti ce sa facem an acest caz?

intrebarea mea este urmatoare Daca voi merge an intanta cu ei deorece succesiune nu vor sa faca pe motivul ca nu au bani .Ce casig as avea eu daca merg an judecata deoarece ei doresc numai bani de pe casa si eu am renovato am achitat contributiile le stat am chitante pe materialele de constructi .Daca merg an judecata cu ei mai au drepturi la casa?
daca ati putea sa ami spuneti sau sa ma anvatati cei de facut




:offtopic:

gabiloi,
pentru a ramane in acelasi topic si pentru a intelege sfaturile pe care le veti primi trebuie sa apasati "butonul" Raspunde - in dreapta, jos...
Da daca merg la la tribunal ei nu vor sa vina ei doresc numai sai despagubesc cu bani Ei doresc bani eu cu ce ma aleg cu procese ca de recuperat nici nu am ce
ei nu au bani de succesiuni dar vor avere
Astai problema .Credeam ca daca fac proces si nu se prezinta nu mai au nici un drept eu am muncit acolo5 ani desi nu stau acolo dar am intretinuto
am anteles ce sp[uneti daracesti frati sant si vitregi casa a fost facuta anaintea nasteri lor si nici tata nu a fost casatorit cu aceasta femeie . de toate sa ocupat sotu meu de 5 ani cu aceasta nici nu a mai stat intre timp a avut alta legitm e cam ancurcata poveste .SI DINTO DATA VOR SA AIBA PARTE LA CASA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune gabiloi gabiloi sotul meu nu a facut succesiunea an urma decesului tatalui de acu 5 ani Are doi frati vitregi cu alta femeie cu care nu a fost legitim sant pe numele lui ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ContSters360937 ContSters360937 Buna dimineata. M-a numesc Gabriela socru meu a dec acum 9 ani in urma lui au ramas o sotie cu care nu a facut casa ea e venit in fam in urma cu 19 ani si 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire amina-gabi amina-gabi dupa decesul socrului meu a ramas o casa pe care sint sotu meu 2 frati ai lui si o mama vitrega dupa decesul acestuia noi neam ocupat de gospodarie am ... (vezi toată discuția)