avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

dupa decesul socrului meu a ramas o casa pe care sint sotu meu 2 frati ai lui si o mama vitrega dupa decesul acestuia noi neam ocupat de gospodarie am platit impozitele toate din 2007pina azi restu nu au participat cu nimic As dori sa stiu daca noi am platit totul si vom plati in continuare daca sotu meu ramine singurul mostenitor la casa si pamint fara sa facem succesiune Eu stiam ca dupa o peroioada de plata ramine singurul propietar va rog sa imi raspundeti sa stim ce avem de facut in continuare
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 18:09, 27 Mai 2015
Nu, trebuie sa va dezbateti succesiunea ! In speta, copiii-cei 3 fii- vin la mostenire in concurs cu sotul supravietuitor, descendentii vor culege 3/4 din mostenire, dupa atribuirea cotei cuvenite sotului supravietuitor.
socrul a decedat in 2007? in acest caz veti plati si impozitul de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
toti trei descendentii au vocatie succesorala in concurs cu sotul supravietuitor.
declaratii de acceptare a succesiunii s-au dat ? a fost acceptata succesiunea in termen legal?
sunt mai multe discutii . daca ceilalti succesori nu au acceptat succesiunea , ar fi in avantajul sotului dvs.
care poate demonstra f usor faptul ca a acceptat succesiunea in mod tacit , cel putin .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire amina-gabi amina-gabi dupa decesul socrului meu a ramas o casa pe care sint sotu meu 2 frati ai lui si o mama vitrega dupa decesul acestuia noi neam ocupat de gospodarie am ... (vezi toată discuția)
Succesiune aanny2006 aanny2006 Buna seara! cu 1 luna in urma tatal meu a decedat, nu exista testament,mentionez ca am un frate si mama, ma intereseaza daca nu se face succesiunea in cele 6 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal ... Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal meu este decedat si a fost casatorit la momentul decesului cu o alta sotie (eu provenind din ... (vezi toată discuția)