avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

Buna dimineata. M-a numesc Gabriela socru meu a dec acum 9 ani in urma lui au ramas o sotie cu care nu a facut casa ea e venit in fam in urma cu 19 ani si 2 copii cu alta femeie si sotul meu care este facut cu socru meu si cea cu care a construit casa
Precizez ca nu am facut taxa de succesiune pina acum la casa si terenu de 1200mp Nu stiu cit costa ,precizez ca doar sotu meu sa ingrijit de casa dupa deces momentan in casa ultima sotie al lui nu-mai locuieste acolo a parasit locu dupa deces
deatunci nu-mai sotu meu are grija .noi i-am adus inbunatatiri Intrebarea mea este daca in fata casei pe pamintul acela noi acolo putem sa ne construim o casa din lemn ? pe numele sotului cu partida de curent? Daca da cum trebuie sa procedam?
Buna ziua! detaliile oferite de dumneavoastra nu sunt suficiente. Terenul si casa sunt intabulate? daca da, pe numele cui? trebuie deschisa mostenirea apoi, ca sa puteti construi pe acel teren trebuie sa fie proprietatea dumneavoastra, trebuie sa fiti trecuti in cartea funciara ca si proprietari, iar pentru asta, din ce spuneti dumneavoastra, trebuie deschisa mostenirea.Sfatul meu este de a consulta un avocat, la care sa mergeti cu toate actele ce le aveti, pentru a va putea indruma spre calea de urmat.
Trebuie dezbatuta succesiunea, nu deschisa, deschideerea succesiunilor se face prin moarte. Stimate user, trebuie dezbatuta succesiunea, apoi daca doriti sa construiti cel mai bine este sa faceti un partaj cu dezmembrare ca sa va revina un lot din teren, si sa fie al sotului. Pentru aceasta trebuie dupa mostenire sa faceti cadastru si intabulare. Mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu si va va indruma in acest sens si va putea calcula cu aproximatie si costurile.
terenu si casa nu sa facut succesiune pe ele. dupa decesu socrului . in urma lui a ramas so mama vitrega a lui si 2 frati . Doream sa aflu daca in acest caz sotu poate sa construiasca o cabanuta de lemn pe acel pamint
doream sa aflu daca fara sa deschidem succesiunea se poate construi . atunci cine are dreptu la costructie acolo? mama vitrega a ramas si 2 frati ai sotului .La care nici unu nu locuieste acolo .Nu-mai sotu merge ocazional si plateste darile la stat .sotia a parasit casa imediat dupa deces . Multumesc !
Nu puteti construi daca nu sunteti proprietari.

Alte discuții în legătură

Mostenire amina-gabi amina-gabi dupa decesul socrului meu a ramas o casa pe care sint sotu meu 2 frati ai lui si o mama vitrega dupa decesul acestuia noi neam ocupat de gospodarie am ... (vezi toată discuția)
Mostenire amina-gabi amina-gabi dupa decesul socrului meu a ramas o casa pe care sint sotu meu 2 frati ai lui si o mama vitrega dupa decesul acestuia noi neam ocupat de gospodarie am ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters360937 ContSters360937 socru meu a decedat in 2007 in urma au mai ramas inca 2 fi si o sotie vitrega Deatunci noi platim toate taxele la casa si pamint Succesiunea nu sa facut ei ... (vezi toată discuția)