avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Activitate lilianastefanica

Activitate lilianastefanica

Recent am depus o cerere pentru ajutor social în Italia și mi-a fost respinsă pe motiv de rezidenta. Eu am rezidenta în Italia de 15 ani dar acum am descoperit ca mi-au anulat rezidenta pentru ca am făcut cerere de pensie comunitară în România. Acum am aflat ca ar fi trebuit sa fac acea cerere direct in Italia dar eu nu am știut. Am considerat ca nu are nici o legătură pensia din România pentru vechimea din România cu faptul ca acum eu încă locuiesc în Italia pentru ca nu știu câți ani voi mai rămâne aici. Acuma datorită acestei greșeli am pierdut aici rezidenta, ajutorul social și probabil pensia socială când voi ajunge la vârsta respectivă pentru ca nu mai rezultă ca am locuit neîntrerupt în Italia toți acești ani, pentru ca după ei din septembrie 2023 sunt în România când în realitate eu am fost mereu în Italia.
Cum pot face să schimb rezidenta în cererea de pensionare dat fiind ca încă nu mi-au rezolvat cererea, nu am primit nici decizi, nici bani, nimic?
Cum as putea obtine extratul pe certificatul meu de nastere (legalizat) din Romania daca eu locuiesc in prezent in Italia, fara ca sa ma deplasez pana in Romania. Acest act imi e necesar pentru a cere cetatenia italiana.
Multumesc.
Discuție Concubinajul
Am citit despre reglementarile Codului civil cu privire la logodna. As dori sa aflu daca exista asa ceva cu privire la concubinaj.Stau in concubinaj cu un barbat de 5 ani,in casa lui.Exista vreo lege care sa ma protejeze intr-un fel sa nu fiu data afara din casa dupa un timp?